
Μεθυσμένοι βάνδαλοι προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε πίνακα του Κλοντ Μονέ
Σχίσιμο τουλάχιστον 10 εκατοστών υπέστη ο πίνακας Η γέφυρα της Αρζεντέιγ του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Κλοντ Μονέ από ομάδα ατόμων που μπήκαν στο μουσείο Ορσαί όπου και εκτίθεται το έργο. Το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού μιλά για «σοβαρές ζημιές».
95
Σοβαρές ζημιές υπέστη ο πίνακας Η γέφυρα της Αρζεντέιγ του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Κλοντ Μονέ από ομάδα ατόμων που μπήκαν το βράδυ του Σαββάτου στο μουσείο Ορσαί όπου και εκτίθεται το έργο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Πολιτισμού, ο πίνακας υπέστη «σχίσιμο μήκους τουλάχιστον 10 εκατοστών».
Τα άτομα που εισήλθαν στο Μουσείο ήταν υπό την επήρειααλκοόλ. Ο συναγερμός, προσθέτει η ανακοίνωση, λειτούργησε αλλά πρόλαβαν να καταφέρουνένα χτύπημα στον πίνακα την ώρα που διέφευγαν, με αποτέλεσμα να προξενήσουν ζημιές.
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Μουσείου δήλωσε ότι «κατ αρχήν» τα άτομα δεν συνελήφθησαν.
Ο Κλοντ Μονέ φιλοτέχνησε τον πίνακα, που απεικονίζει τρεις μικρές βάρκες μπροστά στη γέφυρα της Αρζεντέιγ, στον ποταμό Σηκουάνα, το 1874.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Super League 2: Σωτηρία για την Ελλάδα Σύρου και την Athens Kallithea (0-0), υποβιβάστηκε το Αιγάλεω (3-2)
- Διαπραγματεύσεις με τον Ιράν χωρίς τον Βανς – Τον απέσυρε ο Τραμπ την τελευταία στιγμή
- Οι ενδεκάδες των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των play-off
- Ερωτήματα για θανατηφόρο τροχαίο στην Ηλιούπολη – Η σύζυγος του 64χρονου θύματος στο in
- Nonnamaxxing – Μήπως οι Iταλίδες γιαγιάδες κρατούν το μυστικό μιας μακράς και ευτυχισμένης ζωής;
- Πάτρα: Ζήτησε 20 ευρώ δανεικά από τον γείτονά του, δεν του τα έδωσε και τον ξυλοκόπησε




