Ανησυχία εκφράζει ο τουρκικός Τύπος για τη νίκη Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές
Ανησυχία και σκεπτικισμό εκφράζει ο τουρκικός Τύπος για τις σχέσεις Αγκυρας-Παρισιού μετά τη νίκη του Νικολά Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές. «Αλίμονο! Είναι ο Σαρκό!» είναι ίσως ο πιο χαρακτηριστικός τίτλος της εφημερίδας Aksam.
30
Ανησυχία και σκεπτικισμό εκφράζει ο τουρκικός Τύπος για τις σχέσεις Αγκυρας-Παρισιού μετά τη νίκη του Νικολά Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές. «Αλίμονο! Είναι ο Σαρκό!» είναι ίσως ο πιο χαρακτηριστικός τίτλος της εφημερίδας Aksam.
H Milliyet έχει τίτλο: «Σαρκοζί. Το νέο εμπόδιο στο δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Η εκλογή του Νικολά Σαρκοζί αυξάνει τον κίνδυνο επιδείνωσης των ήδη ψυχρών τουρκο-γαλλικών σχέσεων, υπογραμμίζει η ίδια εφημερίδα και προσθέτει: «Όμως δεν είναι αδύνατον ο Σαρκοζί, που είναι περισσότερο ρεαλιστής από ιδεολόγος, να αλλάξει στάση τώρα που εξελέγη.»
Η εφημερίδα Vatan εκτιμά πως η εκλογή του Σαρκοζί σηματοδοτεί μια καμπή στις ταραγμένες σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ. «Αν κάνει αυτά που λέει, οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την ΕΕ θα γνωρίσουν μεγάλη ένταση και αυτό μπορεί να φανεί στις σχέσεις Αγκυρας-Παρισιού» υπογραμμίζει η εφημερίδα.
Στη Μilliyet ο πολιτικός αναλυτής Σεμίχ Ιντίζ γράφει πως ο Σαρκοζί είναι «η ωμή μετενσάρκωση των φόβων των Γάλλων» για θέματα όπως η ενσωμάτωση μουσουλμάνων και μεταναστών ή η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.
«Η άνοδος στην εξουσία μιας μουσουλμανικής χώρας και η πιθανότητα να έχει το ίδιο δικαίωμα λόγου όπως η Γαλλία στην ΕΕ είναι κάτι δύσκολο να το χωνέψουν οι κρυπτο-φασίστες που είναι μεταμφιεσμένοι σε πρόβατα και πιστεύουν στο Σαρκοζί και σε όσους σκέπτονται όπως αυτός» γράφει χαρακτηριστικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Περιστέρι Betsson – Κολοσσός Ρόδου 87-83: «Βλέπει» 4άδα μετά την 7η συνεχόμενη νίκη η ομάδα του Ξανθόπουλου
- Ποιος δολοφόνησε τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ; Πέντε θεωρίες συνωμοσίας αρνούνται να πεθάνουν
- Κυριακή των Βαΐων: Εντυπωσιακός στολισμός στην Παναγία Τουρλιανή της Μυκόνου
- Νάρκες κατά προσωπικού: Η σιωπηλή επιστροφή ενός καταστροφικού όπλου
- LIVE: Σαουθάμπτον – Άρσεναλ
- Καρδίτσα: Σκηνές πανικού σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ γεμάτο επιβάτες που έπιασε φωτιά στην εθνική οδό
- Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-1: Ο Γιουπιτάνα λύτρωσε τους φιλοξενούμενους στην τελευταία φάση του αγώνα (90+5′)
- LIVE: Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442