Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγού του γενικού επιτελείου του βρετανικού στρατού στρατηγού Ρίτσαρντ Ντάνατ, ο πρίγκιπας Χάρι θα μεταβεί τελικά στο Ιράκ μαζί με το σύνταγμά του, «όταν έρθει η ώρα». Η απόφαση μπορεί να επανεξεταστεί, προσέθεσε.
Θα μεταβεί τελικά στο Ιράκ ο πρίγκιπας Χάρι, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγού του γενικού επιτελείου του βρετανικού στρατού στρατηγού Ρίτσαρντ Ντάνατ, «όταν έρθει η ώρα». Η απόφαση μπορεί να επανεξεταστεί, προσέθεσε.
Ο στρατηγός Ρίτσαρντ Ντάνατ δήλωσε ότι η απόφαση ήταν προσωπική. Το σύνταγμα του πρίγκιπα Χάρι αναμένεται να φτάσει στο Ιράκ τον Μάιο, όπου θα παραμείνει για έξι μήνες.
«Αυτή η απόφαση θα αποτελέσει αντικείμενο συνεχούς επανεξέτασης, και αν οι συνθήκες με κάνουν να αλλάξω γνώμη, θα κάνω μια νέα ανακοίνωση» δήλωσε ο αρχηγός του βρετανικού στρατού.
Η ανακοίνωση αυτή έθεσε τέλος στη φημολογία για το εάν ο 22χρονος πρίγκιπας θα μεταβεί τελικά στο Ιράκ, ή εάν αποτελεί τρομοκρατικό στόχο.