Θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση συζήτησαν Αλ.Αλαβάνος – Ν.Κακλαμάνης
Την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης της Αυτοδιοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ στον Νικήτα Κακλαμάνη κατά τη συνάντησή τους. Έθεσε επίσης θέμα επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των νέων.
92
Την κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα θέματα που αφορούν το δήμο Αθηναίων συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος και ο δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης.
Ο Αλέκος Αλαβάνος υπογράμμισε την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης της Αυτοδιοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και την ανάγκη εξεύρεση μορφών μητροπολιτικής οργάνωσης και επίλυσης ζητημάτων που είναι έξω από τα όρια ακόμα κι ενός μεγάλου Δήμου, όπως ο Δήμος Αθηναίων.
«Ο δήμος της Αθήνας, ένας Δήμος που δημοκρατικά εκλέγει την αρχή του, πρέπει να έρθει σε σύγκρουση με τη δικτατορία των μεγάλων συμφερόντων που υπάρχουν, ειδικά στα θέματα γης στο χώρο αυτό», δήλωσε ο κ. Αλαβάνος.
Ο πρόεδρος του Συνασπισμού τάχθηκε υπέρ της συνέχισης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο, έχει σημασία ιδιαίτερα για ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και για άτομα που βιώνουν δύσκολες οικογενειακές συνθήκες και χρειάζονται κοινωνική στήριξη. Επίσης, τόνισε ότι θέσαμε ένα θέμα που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, στην προσπάθειά μας να διευκολυνθεί η νεολαία το Σαββατοκύριακο, και προτείναμε να υπάρχουν βραδινά δρομολόγια τόσο του ΜΕΤΡΟ όσο και των συγκοινωνιών, για να μειωθούν τα ατυχήματα αλλά και να έχουν οι νέοι έναν φτηνό και ασφαλή τρόπο μετακίνησης.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε ότι προσυπογράφει την ατζέντα των θεμάτων που έθεσε ο Αλ. Αλαβάνος τονίζοντας ότι σε πολλά από αυτά συμπίπτουν οι απόψεις μας.
«Εγώ μιλάω σαν εκπρόσωπος πλέον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπενθυμίζω -και θα προσπαθήσω να το κάνω πράξη- ότι δεν θα είμαι βολικός δήμαρχος, επειδή σώνει και καλά ανήκω στη ΝΔ ή υπήρξα υπουργός της κυβέρνησής της», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον ρόλο της κυβέρνησης σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: Το ντέρμπι του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Πληροφορίες για τραυματίες και ομήρους μαθητές
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442