Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη
Σε θετικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, καθώς οι υψηλότερες τιμές των μετάλλων ενισχύουν τους παραγωγούς εμπορευμάτων, ενώ παράλληλα οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε αυξημένα κέρδη για τον τεχνολογικό κλάδο.
27
Σε θετικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι υψηλότερες τιμές των μετάλλων ενισχύουν τους παραγωγούς εμπορευμάτων, ενώ παράλληλα οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε αυξημένα κέρδη για τον τεχνολογικό κλάδο.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,24% στις 3.825,04 μονάδες.
Στο επίκεντρο βρίσκονται η αυτοκινητοβιομηχανία DaimlerChrysler, η Air France-KLM, η Societe Generale, η Commerzbank και η Total μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους.
Ο ευρύτερος δείκτης Stoxx 600 είναι πολύ κοντά στο υψηλό εξαετίας, εν μέσω προσδοκιών για αύξηση εξαγορών και καλύτερων από τα αναμενόμενα εταιρικών κερδών.
Είναι ενδεικτικό άλλωστε το γεγονός ότι από τις 22 εταιρείες του Stoxx 50 που έχουν ήδη ανακοινώσει αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου του 2006 το 59,1% ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,30% στις 6.400,70 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,24% στις 5.696,24 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει κέρδη 0,38% στις 6.921,43 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, ο Nikkei 225 έκλεισε στις 17.752,64 μονάδες με κέρδη 0,74%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επιστημονική παρέμβαση στο Δήμο Παγγαίου για την πρόληψη φυσικών κινδύνων
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκινά ξανά η δίκη, ένα χρόνο μετά
- Τουρκία: Βίντεο από τη στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε λύκειο και ανοίγει πυρ
- «Αγροδιατροφική καταστροφή» – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα λόγω Ορμούζ θα διαρκέσουν χρόνια, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442