
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για το «5Χ5», τρίτη νίκη θέλει ο Αρης
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός παραμένουν μόνοι πρώτοι και αήττητοι στην κορυφή της βαθμολογίας του α και β ομίλου αντίστοιχα στην Euroleague και στόχο έχουν το 5/5. Ο δε Αρης αναζητά την 3η νίκη του σε μια προσπάθεια παραμονής στην πρώτη πεντάδα του γ ομίλου που οδηγεί στη φάση των «16». Την αρχή κάνει ο Ολυμπιακός, που την Τετάρτη, δοκιμάζεται στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Εφές Πίλσεν στις 20:15. Την Πέμπτη, στις 20:45 αρχίζει η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μάλαγα του Κώστα Βασιλειάδη στο ΟΑΚΑ, στις 21:45 ο Αρης αντιμετωπίζει την Μπενετόν του Νίκου Ζήση στο Τρεβίζο.
66
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός παραμένουν μόνοι πρώτοι και αήττητοι στην κορυφή της βαθμολογίας του α και β ομίλου αντίστοιχα στην Euroleague και στόχο έχουν το 5/5. Ο δε Αρης αναζητά την 3η νίκη του σε μια προσπάθεια παραμονής στην πρώτη πεντάδα του γ ομίλου που οδηγεί στη φάση των «16».
Την αρχή κάνει ο Ολυμπιακός, που την Τετάρτη, δοκιμάζεται στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Εφές Πίλσεν στις 20:15.
Την Πέμπτη, στις 20:45 αρχίζει η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μάλαγα του Κώστα Βασιλειάδη στο ΟΑΚΑ, στις 21:45 ο Αρης αντιμετωπίζει την Μπενετόν του Νίκου Ζήση στο Τρεβίζο.
Συγκεκριμένα, για έβδομη φορά στην ιστορία θα αναμετρηθεί ο Ολυμπιακός εκτός έδρας με την Εφες Πίλσεν. Σύμφωνα με την προϊστορία, οι δύο ομάδες παρουσιάζονται ισοδύναμες στην Κωνσταντινούπολη, καθώς σε έξι αγώνες έχουν από τρεις νίκες η καθεμιά.
Στην Πόλη ολοκληρώνεται η «οδύσσεια» των «ερυθρόλευκων» που ξεκίνησαν με μία βαλίτσα στο χέρι για Λε Μαν, επέστρεψαν στη βάση τους και έφυγαν την επομένη για τη Λάρισα και σήμερα έφυγαν και πάλι με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.
Ο Πίνι Γκέρσον έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και ετοιμοπόλεμους για την πιο δύσκολη φετινή αποστολή της ομάδας του. Τα προβλήματα πάντως δεν έλειψαν, αφού η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε από το «Ελ. Βενιζέλος» με μιάμιση ώρα καθυστέρηση, αφού στο αεροπλάνο των τουρκικών αερογραμμών που είχε αρχικά προσγειωθεί στην Αθήνα, έσπασε το παρμπρίζ.
Στην Κωνσταντινούπολη επιστρέφει ο «ερυθρόλευκος» πλέον Χένρι Ντόμερκαντ που επιστρέφει στα παλιά του λημέρια για πρώτη φορά ως αντίπαλος.
Πέρυσι, ο Ολυμπιακός είχε αντιμετωπίσει και πάλι την Εφές Πίλσεν, όπου ηττήθηκε με 77-69 στο «Αμπντί Ιπεκτσί» στις 11 Ιανουαρίου 2006, ενώ είχε ηττηθεί και εντός έδρας 78-75 στις 17 Νοεμβρίου σ έναν αγώνα που κρίθηκε στην παράταση.
Απ την ομάδα του Οκτάι Μαχμούτι, δύσκολη αποστολή θα έχουν ο πάουερ φόργουορντ Μάρκους Χάισλιπ και οι επίσης ψηλοί Ερμάλ Κουκό και Κερίμ Γκονλούμ στην προσπάθειά τους να σταματήσουν τους Αντρια Ζίζιτς και Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.
Μεγαλύτερο ρόλο έχει εφέτος ο νεαρός αργυρός πρωταθλητής Ευρώπης 2005 με την Εθνική εφήβων της Τουρκίας, Τσενκ Ακιόλ. Πονοκέφαλος για τον Πίνι Γκέρσον και κάθε προπονητή θα είναι ο Χόρας Τζένκινς στον άσο.
Την Πέμπτη, ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει στη σύνθεσή του απέναντι στην Μάλαγα τον Αμερικανό Τόνι Ντελκ, ο οποίος υπέστη θλάση και έχει μείνει εκτός προπονήσεων από τον αγώνα του Σαββάτου με την ΑΕΛ στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Ολα δείχνουν πως έχει φτάσει η κατάλληλη στιγμή για την πρώτη παρουσία του Μίλος Βούγιανιτς στη δωδεκάδα των «πρασίνων», αλλά αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Ο Βούγιανιτς έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο πόδι, από άποψη φυσικής κατάστασης είναι πανέτοιμος, αλλά δεν δείχνει να έχει βρει αγωνιστικό ρυθμό στα προπονητικά διπλά.
Αν ο Βούγιανιτς δεν καθίσει στον πάγκο, τότε ο Βασίλης Ξανθόπουλος θα κληθεί να είναι έτοιμος πίσω από τον Σάνι Μπετσίροβιτς. Πέρυσι, οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει, 82-79, της Μάλαγα στο ΟΑΚΑ πάλι για την 5η αγωνιστική του γ ομίλου, αλλά ηττήθηκαν στην Ισπανία, 95-93, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.
Εφέτος, το σύνολο του Σέρχιο Σκαριόλο δεν ξεκίνησε καλά, μετρά μόλις μία νίκη απέναντι στη…. και πλέον «καίγεται» για να διατηρηθεί στην πρώτη πεντάδα.
Στην Ελλάδα επιστρέφει αντίπαλος του Παναθηναϊκού ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ, Κώστας Βασιλειάδης, ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Πέπε Σάντσες, αλλά και δύο παίκτες «κόκκινο πανί» για τους «πράσινους» φιλάθλους, Ινιάκι Ντε Μιγκέλ και Ρόμπερτ Γκούλιας από τη θητεία τους στον Ολυμπιακό.
Ονόματα, όπως αυτά των Εράζεμ Λόρμπεκ, Φλοράν Πιετρούς, Κάρλος Χιμένεθ, Ντάνιελ Σαντιάγκο, Μάρκους Μπράουν και Μπέρνι Ροντρίγκεθ προϊδεάζουν για μια συναρπαστική αναμέτρηση.
Οι Ισπανοί δεν θα έχουν στη σύνθεσή τους τον Κάρλο Καμπέθας, ο οποίος τραυματίστηκε στις 6 Νοεμβρίου σε αγώνα της Ευρωλίγκα με την Μπανταλόνα.
Τέλος, στο Τρεβίζο ο Αρης έχει την ευκαιρία να προσπεράσει την Μπενετόν με την οποία ισοβαθμεί με 2 νίκες – 2ήττες αυτή τη στιγμή.
Ο Ματ Σαντάντζελο αποτελεί παρελθόν για τους Ιταλούς, καθώς είχε αποκτηθεί πέρυσι για να καλύψει το κενό του τραυματία τότε Νίκου Ζήση.
Ο Ελληνας διεθνής γκαρντ χαίρει άκρας υγείας μετά την αγκωνιά απ τον Βραζιλιάνο Βαρεχάο στο Μουντομπάσκετ και δεν αναμένεται να αφήσει τα πατριωτικά συναισθήματά του να επηρεάσουν την απόδοσή του με την «πράσινη» φανέλα της ιταλικής ομάδας.
Η αποστολή του Αρη αναχωρεί το μεσημέρι της Τετλαρτης για την Ιταλία με τον Γιάννη Γιαννούλη να συμπεριλαμβάνεται στη δωδεκάδα για πρώτη φορά μετά την αρθροσκόπηση στην οποία υποβλήθηκε πριν ένα μήνα περίπου.
Πανέτοιμος είναι ο Αμπντούλ Ραούφ που πάντως ταλαιπωρήθηκε τελευταία από ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.
Ανησυχία δεν υφίσταται ούτε για τον Τερέλ Καστλ, ο οποίος έπαιξε ελάχιστα το περασμένο Σάββατο απέναντι στην ΑΕΚ προληπτικά πιο πολύ, ενώ ετοιμοπόλεμος είναι και ο Σπύρος Παντελιάδης που είχε ανεβάσει πυρετό.
Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής
A΄ ΌΜΙΛΟΣ
Τετάρτη, 22/11/06
Εφες Πίλσεν (Τουρκία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 20:15
Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)-Λε Μαν (Γαλλία)
Ταού (Ισπανία)-Κλιμάμιο Μπολόνια (Ιταλία)
Πέμπτη, 23/11/06
Κολωνία (Γερμανία)-Πρόκομ Τρεφλ (Πολωνία)
Β ΌΜΙΛΟΣ
Τετάρτη, 22/11/06
Ρόμα (Ιταλία)-Μπανταλόνα (Ισπανία)
Ολίμπια Λιουμπλιάνας (Σλοβενία)-Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)
Πέμπτη, 23/11/06
Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία) 20:45
Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Γ΄ ΌΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 23/11/06
Μπενετόν Τρεβίζο (Ιταλία)-Αρης (ΕΛΛΑΔΑ) 21:45 ώρα
Νάπολι (Ιταλία)-Ορτέζ (Γαλλία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Φενέρμπαχτσε Ούλκερ (Τουρκία)
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γαλλία: Μυστηριώδης γοητεία του πρώην πρωθυπουργού Ατάλ στους… Κινέζους
- ΗΠΑ: 2 εκτελέσεις θανατοποινιτών σε Φλόριντα και Τέξας – Ο ένας περίμενε σχεδόν 50 χρόνια τη θανάτωσή του
- ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα το βίντεο των αρχών με την ένοπλη επίθεση στο δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου
- ΑΠΘ: Επίθεση κατά του αντιπρύτανη Μιχαηλίδη καταγγέλλουν οι πρυτανικές αρχές
- Βενεζουέλα: Προσγειώθηκε στο Καράκας η πρώτη απευθείας εμπορική πτήση από τις ΗΠΑ τα τελευταία 7 χρόνια
- Ιταλία: Επιβάτιδα γέννησε σε πτήση από το Ντακάρ προς τη Ρώμη
