Έξι προτάσεις για το πάρκο τεχνολογίας «Ακρόπολις» στις Αφίδνες
Έξι προτάσεις, κυρίως από κατασκευαστικές εταιρείες, κατατέθηκαν στο διαγωνισμό της Ακρόπολις Α.Ε. για την επιλογή του στρατηγικού εταίρου αναφορικά με την υλοποίηση του Τεχνολογικού Πάρκου Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας «Ακρόπολις» στις Αφίδνες.
27
Έξι προτάσεις, κυρίως από κατασκευαστικές εταιρείες, κατατέθηκαν στο διαγωνισμό της Ακρόπολις Α.Ε. για την επιλογή του στρατηγικού εταίρου αναφορικά με την υλοποίηση του Τεχνολογικού Πάρκου Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας «Ακρόπολις» στις Αφίδνες (Κιούρκα).
Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, ο πρόεδρος της Ακρόπολις ΑΕ Ν.Παπανδρέου είπε ότι το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε κρίνεται ικανοποιητικό, ενώ ελπίζει πως μέχρι του τέλους του χρόνου θα έχει επιλεγεί η καλύτερη πρόταση προκειμένου το φιλόδοξο αυτό έργο να ξεκινήσει. Για την επιλογή της κατάλληλης πρότασης θα προσληφθεί σύμβουλος.
Οι προτάσεις κατατέθηκαν από τους:
1) Πειραιώς – ΕΤΒΑ
2) Τεχνική Ολυμπιακή
3) Ελληνική Τεχνοδομική – Ακτωρ
4) ΕΚΤΕΡ
5) ΓΕΚ
6) Κοινοπραξία Εθνικής Τράπεζας – Dimand.
Υπενθυμίζεται ότι στην Ακρόπολις Α.Ε. συμμετέχουν περί τις 127 εταιρείες και το έργο της δημιουργίας του Τεχνολογικού Πάρκου έχει συνολικό προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ (περί τα 40 με 50 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα αποτελέσει επιδότηση).
Ο στρατηγικός εταίρος που θα επιλεγεί εκτός από την κατασκευή του έργου θα έχει στη διάθεσή του για να εκμεταλλευτεί περί τα 36.000 τ.μ. όπου θα δημιουργηθούν κοινόχρηστες υποδομές (εστιατόρια άλλες υπηρεσίες κ.λπ.). Τα κτήρια όπου θα στεγαστούν οι εταιρείες που συμμετέχουν στο έργο θα είναι, σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, 70.000 τ.μ.
Η περιοχή που θα κατασκευαστεί το Τεχνολογικό Πάρκο είναι κοντά στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, ένα χιλιόμετρο από τα διόδια Καπανδριτίου και πρόκειται για έκταση 437,113 στρεμμάτων η οποία εξαγοράστηκε έναντι συνολικού τιμήματος 7 εκατ. ευρώ.
Μεταξύ των μετόχων που έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ακρόπολις Α.Ε. είναι οι Intensys AC&E Hellas, Broker Systems, Unisystems, Rainbow Computer, Πλαίσιο Ακινήτων, Intracom IT Services, Netwave, Ίλυδα, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, Forthnet, Πάνου ΑΕΒΕ, Datatechnica EPE Παπακοσμάς, Uyality & Reliability και Alpha Grissin.
Συμμετέχουν επίσης ο ΟΤΕ, η εταιρεία Γερμανός, η Info-quest και η Altec.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Πληροφορίες για τραυματίες και ομήρους μαθητές
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Στα «κάρβουνα» η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα – Σκάνδαλα, ενεργειακή κρίση και αστάθεια
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442