36

Όλα τα έσοδα από τις εταιρείες μεταφορών του ομίλου Virgin θα διατίθενται τα επόμενα δέκα χρόνια στη διεθνή προσπάθεια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ανακοίνωσε την Πέμπτη από τη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος του ομίλου, σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Το συνολικό ποσό εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα τρία δισ. δολάρια.

«Πρέπει να απεξαρτηθούμε από τον λιθάνθρακα και τα ορυκτά καύσιμα. Η γενιά μας διαθέτει τη γνώση, διαθέτει τους οικονομικούς πόρους και -εξίσου σημαντικό-διαθέτει τη θέληση για να το πράξει» δήλωσε ο 56χρονος Μπράνσον στο Clinton Global Initiative, μια ετήσια συνάντηση για την προστασία του πλανήτη που οργανώνει ο τέως Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον.

Εκτός από τις εταιρείες μεταφορών, όπως οι αεροπορικές εταιρείες Virgin Atlantic και Virgin Express και η σιδηροδρομική εταιρεία Virgin Trains , η Virgin Group δραστηριoποιείται σε πολλούς ακόμα τομείς, όπως η κινητή τηλεφωνία, η αγορά μουσικής και οι πιστωτικές κάρτες. Η προσωπική περιουσία του Μπράνσον εκτιμάται γύρω στα 4,4 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το Reuters, η δωρέα του γνωστού Βρετανού επιχειρηματία έρχεται μία ημέρα μετά τη δέσμευση του Τζορτζ Μπους ότι θα διαθέσει τρία δισ. δολάρια σε έρευνα για την ανάπτυξη καθαρών τεχνολογιών ενέργειας. Κλιματολόγοι και μέλη του Κογκρέσου χαρακτήρισαν το σχέδιο της κυβέρνησης καθυστερημένο και ανεπαρκές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ