26

Με τον Νοβίτσκι να μην είναι στην σούπερ του ημέρα αλλά να βοηθάει όσο πρέπει, η Γερμανία πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Μουντομπάσκετ, με ένα ακόμα ματς θρίλερ, καθώς επιβλήθηκε 78-77 της Νιγηρίας, που πάλεψε μέχρι τέλους αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την έκπληξη. Πλέον οι Γερμανοί θα βρεθούν κόντρα στους Αμερικανούς.

Ο πολιτογραφημένος Γερμανός (και γεννημένος στη Νιγηρία), Αντεμόλα Οκουλάγια,ήταν αυτός που οδήγησε την ομάδα του Ντιρκ Μπάουερμαν, καθώς ο Ίμε Ουντόκα αστόχησε στο κρίσιμο λέι-απ στη λήξη.

Οι παίκτες του Σαμ Βίνσεντ ακολουθούσαν σε όλο το παιχνίδι τη Γερμανία και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για την υπέρβαση. Τα πάντα κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά, ενώ ακόμα και όταν ο Νοβίτσκι με πέντε διαδοχικούς πόντους «έγραψε» το 78-71 (38), οι Νιγηριανοί δεν παρέδωσαν τα όπλα.

Ο Ιμπέκουε έδωσε το έναυσμα της αντεπίθεσης και δια χειρός Αβοτζόμπι οι άτυχοι του σημερινού αγώνα μείωσαν σε 78-77.

Ακολούθησε λάθος επιλογή του Νοβίτσκι στην επόμενη επίθεση, αλλά ο Ερέ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα. Ωστόσο, και πάλι τα «πάντσερ» δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν το… δώρο και ο χρόνος της επίθεσης έληξε χωρίς καλάθι.

Στην τελευταία προσπάθεια των Νιγηριανών ο Ουντόκα προσπάθησε να γίνει ο ήρωας του παιχνιδιού, αλλά ήταν άστοχος σε λέι απ που επιχείρησε. Με τον Οκουλάγια να «μαζεύει» το ριμπάουντ, τα όνειρα της ομάδας του Βίνσεντ έσβησαν…

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 25-22, 48-44, 62-58, 78-77

Γερμανία (Ντιρκ Μπάουερμαν): Νοβίτσκι 23 (9ρ, 5ασ), Οκουλάγια 19 (4τρ, 8ρ), Γκριν 9 (1), Ντεμιρέλ 7 (1), Χέρμπερ 7 (1), Σούλτζε 6 (2), Φέμερλινγκ 4, Χαμαν 3, Γκάρετ.

Νιγηρία (Σαμ Βίνσεντ): Ιμπέκουε 22 (10ρ), Μουονέκε 16 (4), Αβοζόμπι 15, Ουντόκα 8 (1), Ερέ 6, Νουόζου 5, Αναγκόνιε 3, Ογκούτσι 2, Νουάνκο, Ακογκνόν, Βάρεμ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ