Συναυλία της Νταϊάνα Κραλ στο Ηρώδειο την Πέμπτη
Την Νταϊάνα Κραλ υποδέχεται το βράδυ της Πέμπτης το Ηρώδειο. Πρόκειται για την πρώτη συναυλία στη χώρα μας της Καναδής ντίβας της τζαζ, η οποία έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να κατακτήσει την κορυφή της νεοϋορκέζικης μουσικής σκηνής.
43
Την Νταϊάνα Κραλ υποδέχεται το βράδυ της Πέμπτης το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.
Πρόκειται για την πρώτη συναυλία στη χώρα μας της Καναδής ντίβας της τζαζ, η οποία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην κορυφή της νεοϋορκέζικης μουσικής σκηνής, αφού καταφέρνει να συνδυάζει την παράδοση της φωνητικής τζαζ της Έλα Φιτζέραλντ με τα μπλουζ του Ρέι Τσαρλς και τον σκοτεινό αστικό ήχο του Τομ Γουέιτς με το swing feel του Νατ Κινγκ Κόουλ.
Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά ήταν το 1993 με το άλμπουμ Steppin Out, αλλά η διεθνής αναγνώριση ήλθε έξι χρόνια μετά, το 1999, με το When I Look In Your Eyes, το οποίο της χάρισε το Γκράμι Καλύτερης τζαζ ερμηνείας αλλά και μία υποψηφιότητα για το «Αλμπουμ της χρονιάς».
Μεγάλη επιτυχία σημειώνει και η τελευταία της δουλειά, με τίτλο Girl In Other Room, όπου για πρώτη φορά ερμηνεύει συνθέσεις εντελώς διαφορετικές από τα τζαζ στάνταρντ.
Η συναυλία της στο Ηρώδειο έρχεται λίγο μετά την εμφάνισή της στο Φεστιβάλ Τζαζ του Μοντρέ στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας της.
Την Νταϊάνα Κραλ θα συνοδεύουν οι Αντονι Γουίλσον (κιθάρα), Τζον Κλέιτον (μπάσο) και Τζεφ Χάμιλτον (ντραμς).
Η συναυλία, που εντάσσεται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών, ξεκινά στις 9 τοβράδυ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ερντογάν: Σοβαροί οι κίνδυνοι από τη σύγκρουση στο Ιράν για την παγκόσμια ασφάλεια -«Η φωτιά πρέπει να σβήσει»
- Τι αλλάζει με τον «Τειρεσία των ενοικιαστών» – Το νέο σύστημα ενοικίασης κατοικιών
- Ισπανία: Εκτέλεσε πέναλτι κι έστειλε τη μπάλα στο… υπερπέραν! (vid)
- Γεραπετρίτης: Ασύμμετρα τα χτυπήματα του Ιράν λόγω έλλειψης ηγεσίας – Δεν είναι μέσα στο σχεδιασμό των Ιρανών αυτή τη στιγμή η Σούδα
- Πέθανε ο μοτοσικλετιστής που είχε τραυματιστεί σοβαρά στη λεωφόρο Συγγρού
- Τραμπ: «Το Ιράν αγνόησε τις προειδοποιήσεις μας για το πυρηνικό του πρόγραμμα – Τους διαλύουμε»


