53

Ένας συνδυασμός πολεμικών τεχνών, χορού και ακροβατικών αποτελούν το μοναδικό θέαμα που θα προσφέρουν την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Θέατρο Λυκαβηττού οι μοναχοί Σαολίν.

Η ομάδα The Saolin Legent, που θεωρείται η επικρατέστερη για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, αποτελείται από 35 βουδιστές μοναχούς, που προέρχονται από το θρυλικό Μοναστήρι των Σαολίν.

Η ομάδα έχει διδαχθεί από τον Τσαν Σιμού, δάσκαλο 1.800 μοναχών στο ναό των Σαολίν, το συνδυασμό επιδεξιότητας, πλαστικότητας, αντοχής και πειθαρχίας.

Ο χορός των Σαολίν, στην πραγματικότητα είναι ένας πολεμικός χορός, που είχαν αναπτύξει οι μοναχοί – πολεμιστές για να αντιμετωπίζουν τους εχθρούς τους.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, το αποτέλεσμα θυμίζει τη χορογραφία της ταινίας «Τιγρης και Δράκος».

Η ομάδα θα δώσει τρειςπαραστάσεις στο Θέατρο Λυκαβηττού. Τα εισιτήρια στοιχίζουν 50, 40, 30 και 20 ευρώ. Πληροφορίες στο 210-9315600.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ