Εξήντα χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος το Φεστιβάλ της Αβινιόν
Το Φεστιβάλ της Αβινιόν, το μεγαλύτερο φεστιβάλ θέατρου, χορού και μουσικής στη Γαλλία, γιορτάζει τα 60 του χρόνια από τις 6 έως τις 27 Ιουλίου. Παράλληλα, στους δρόμους της πόλης θα εξαπλωθεί μια γιορτή για 500.000 και πλέον θεατές.
38
Το Φεστιβάλ της Αβινιόν, το μεγαλύτερο φεστιβάλ θέατρου, χορού και μουσικής στη Γαλλία, γιορτάζει τα 60 του χρόνια από την Πέμπτη 6 Ιουλίου έως τις 27 του μηνός.
Στην καρδιά του γαλλικού νότου, στη αριστερή όχθη του Ροδανού ποταμού, η Αβινιόν μέσα στα επιβλητικά τείχη των παλιών παπικών ανακτόρων φιλοξενεί παράλληλα με το φεστιβάλ τις τέσσερις εβδομάδες του Ιουλίου και τις εξωφεστιβαλικές οργανώσεις, μια μεγάλη γιορτή στους δρόμους, στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στα περίχωρά της.
Σχεδόν 110.000 θεατές θα παρακολουθήσουν το φεστιβάλ, που περιλαμβάνει παραστάσεις σημαντικών σκηνοθετών, χορογράφων και μουσικών, όπως επίσης αρκετές ομιλίες με θέμα «Το φεστιβάλ της Αβινιόν, μια ιστορία σε κίνηση». Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με μια ανάγνωση από τον δραματουργό και σκηνοθέτη Ολιβιέ Πι σε κείμενα του Ζαν Βιλάρ, μια φυσιογνωμία του γαλλικού θεάτρου και ιδρυτή του θεσμού.
Η ανεπίσημη πλευρά του φεστιβάλ, που γεννήθηκε το 1966, μπορεί να προσελκύσει έως και 500.000 θεατές. Εδώ περιλαμβάνονται εκατοντάδες θεάματα στους δρόμους, από το πρωί ως τα μεσάνυχτα. Δεκάδες ανεξάρτητοι θίασοι, εκατοντάδες παραστάσεις εναλλακτικής σκηνής, εκθέσεις, θεάματα του δρόμου, παντομίμα και διάφορες άλλες ελαφρές μορφές συμπληρώνουν τις εκδηλώσεις της διοργάνωσης.
Ο θεσμός καθιερώθηκε το 1947 από τον ηθοποιό και δραματουργό Ζαν Βιλάρ και προσελκύει κάθε χρόνο, όχι μόνο θεατρόφιλους, αλλά και χιλιάδες τουρίστες. Χρηματοδοτείται με 3,9 εκατομμύρια ευρώ από το κράτος, σε ένα συνολικό προϋπολογισμό 9,7 εκατομμυρίων ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Τραπεζικές απάτες: Η τεχνητή νοημοσύνη δίνει προβάδισμα στους επιτήδειους
- Εργατικά δυστυχήματα: Δουλεύοντας μέχρι θανάτου…
- Πώς ζεσταίνονταν οι μοναχοί στον Μεσαίωνα – Τα θερμαινόμενα δωμάτια και η αξία της φωτιάς
- Εννέα μυστικά για να σπάσεις την «κατάρα» του single μετά τα 30
- Άλλαξαν χέρια ακίνητα 4,2 δισ. ευρώ το 2025
- Πενία τέχνας κατεργάζεται – Τι θα τρώμε στο μέλλον;






