Δεν τίθεται θέμα λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, δηλώνει η ΕΣΕΕ
«Η κυβέρνηση δεν θέτει θέμα λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές» επεσήμανε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, η οποία πρόσφατα είχε διευκρινίσει πως δεν συμφωνεί με την πρόταση του υπουργού Ανάπτυξης για τις τρεις Κυριακές το χρόνο.
«Η κυβέρνηση δεν θέτει θέμα λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές» επεσήμανε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, η οποία πρόσφατα είχε διευκρινίσει πως δεν συμφωνεί με την πρόταση του υπουργού Ανάπτυξης για άνοιγμα των εμπορικών επιχειρήσεων τρεις Κυριακές το χρόνο.
Η ΕΣΕΕ, με ανακοίνωση της, απέδωσε τις φημολογίες σε «κομματική ή συνδικαλιστικη εκμετάλλευση της αγωνίας των εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου, με στόχο να πληγεί η αξιοπιστία της διοίκησης της συνομοσπονδίας».
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η αίσια έκβαση της υπόθεσης δεν βολεύει ορισμένους, οι οποίοι «επένδυσαν την προσωπική και συνδικαλιστική τους παρουσία στο θέμα της Κυριακής».
Υπενθυμίζεται ότι όταν η πρόταση του Δ.Σιούφα είχε διατυπωθεί στον πρόεδρο του ΕΣΕΕ, ο Δ.Αρμενάκης είχε εμφανιστεί αρχικά θετικός.
Τη διαφωνία τους με τις προθέσεις του υπουργείου Ανάπτυξης είχαν εκφράσει επίσης η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions