Μειώθηκε κατά 26,1% το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το 2005
Μείωση κατά 26,1% παρουσίασε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το ενδεκάμηνο του 2005 (Ιανουάριος- Νοέμβριος) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2004, ανακοίνωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Εγκύκλιος του Π.Δούκα για συγκράτηση των δαπανών.
Μείωση κατά 26,1% παρουσίασε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το ενδεκάμηνο του 2005 (Ιανουάριος- Νοέμβριος) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2004. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού, κατά το ενδεκάμηνο, παρουσίασαν αύξηση 6,2%, έναντι ετήσιου στόχου 6,7%, ενώ οι δαπάνες παρουσίασαν ρυθμό αύξησης 4,9%, έναντι στόχου 5,3%.
Ειδικότερα, οι πρωτογενείς δαπάνες αυξήθηκαν κατά 5,3% έναντι στόχου 5,9% και οι τόκοι κατά 3,5% έναντι στόχου 2,8%.
Στο μεταξύ, με εγκύκλιο που απέστειλε σε όλα τα υπουργεία, ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας ορίζει το ποσοστό διάθεσης των πιστώσεων του προϋπολογισμού, για το πρώτο τρίμηνο του έτους, στην προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να συγκρατήσει το ρυθμό αύξησης των δαπανών του Δημοσίου.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.