Απόδοση 29,5% σημείωσαν τα Μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια Εσωτερικού το 2005
Η μέση απόδοση των Μετοχικών Αμοιβαίων Κεφαλαίων Εσωτερικού το 2005 ανήλθε σε 29,48%, παρουσιάζοντας πολύ μικρή απόκλιση σε σχέση με το γενικό δείκτη τιμών του Χρηματιστηρίου που έκλεισε τη χρονιά με απόδοση 31,50%.
27
Στα 27,9 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το συνολικό ενεργητικό της αγοράς των Αμοιβαίων Κεφαλαίων στο τέλος Δεκεμβρίου του 2005, παρουσιάζοντας μείωση 222 εκατ. ευρώ (-0,8%) σε σχέση με το Νοέμβριο (28,2 δισ. ευρώ).
Κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου όλες οι υποκατηγορίες Α/Κ σημείωσαν αυξήσεις στον τομέα των ενεργητικών τους -πλην των Α/Κ Διαχείρίσης Διαθεσίμων Εσωτερικού (-19,6%) και των Ομολογιακών Α/Κ Εσωτερικού (-3,7%)-, οι σημαντικότερες των οποίων παρατηρήθηκαν στις υποκατηγορίες των Μετοχικών Funds of Funds (42,1%) και των Μικτών Funds of Funds (23,4%).
Σε σχέση με την αρχή του έτους, το συνολικό ενεργητικό της αγοράς μειώθηκε κατά 3,7 δισ. ευρώ (-11,6%), γεγονός το οποίο οφείλεται κυρίως στην μείωση κατά 82,3% του ενεργητικού των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Εσωτερικού (από 15,07 δισ. ευρώ σε 2,66 δισ. ευρώ), λόγω των αναμορφώσεων που έγιναν στη σχετική κατηγορία.
Σε αντίθεση με αυτή την υποκατηγορία, όλες οι υπόλοιπες , πλην των Ομολογιακών Εσωτερικού και των Μικτών Εσωτερικού, σημείωσαν σημαντικές αυξήσεις (Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Εξωτερικού 528%, Ομολογιακά Α/Κ Εξωτερικού 283%, Μικτά Α/Κ Εξωτερικού 151%, Μετοχικά Α/Κ Εξωτερικού 24% και Μετοχικά Α/Κ Εσωτερικού 15%).
Σχετικά με τις αποδόσεις των διαφόρων κατηγοριών Αμοιβαίων Κεφαλαίων, η μέση απόδοση των Μετοχικών Α/Κ/ Εσωτερικού το 2005 ανήλθε σε 29,48%, παρουσιάζοντας πολύ μικρή απόκλιση σε σχέση με το Γενικό Δείκτη Τιμών του ΧΑ (31,50%).
Δεκαεπτά Μετοχικά Α/Κ Εσωτερικού υπερέβησαν την απόδοση του Γενικού Δείκτη με αποδόσεις από 31,95% έως 39,05%, ενώ άλλα 19 Μετοχικά Εσωτερικού σημείωσαν αποδόσεις από 29% έως 31,48%. Η μέση απόδοση των Μετοχικών Α/Κ Εξωτερικού για το σύνολο του 2005 ανήλθε σε 19,79%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η Λίντσεϊ Βον γύρισε σπίτι της και χαμογελά ξανά: «Επιστρέφω σιγά σιγά στη ζωή» (vid, pic)
- Νίκος Μέλλος: Η ανάρτηση του ηθοποιού για τον καρκίνο που διαγνώστηκε
- SAFE: Προχωρά το ευρωπαϊκό σχέδιο-μαμούθ για την ενίσχυση της άμυνας και της στρατηγικής αυτονομίας
- Θεσσαλονίκη: Πτώση άνδρα από γέφυρα στον περιφερειακό
- Κυκλοφορούν το απόγευμα της Τρίτης (17/2) τα εισιτήρια για το Λεβερκούζεν – Ολυμπιακός
- «Έχω παιδιά»: Εορταστικό, αποκριάτικο επεισόδιο στο MEGA
- Δυτική Όχθη: Οκτώ μουσουλμανικές χώρες καταδικάζουν την επέκταση της «παράνομης ισραηλινής κυριαρχίας»
- Καποδίστριας – Το σενάριο της ταινίας: Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/diego-ph-ERDe79VhS1o-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442