Εβδομήντα χιλιάδες ελέγχους σε επιχειρήσεις από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων το 2006
Εβδομήντα χιλιάδες ελέγχους στις επιχειρήσεις καθώς και άλλους 11.500 στη διακίνηση προϊόντων προβλέπει το πρόγραμμα ελέγχων της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών για το 2006.
27
Εβδομήντα χιλιάδες ελέγχους στις επιχειρήσεις καθώς και άλλους 11.500 στη διακίνηση προϊόντων προβλέπει το πρόγραμμα ελέγχων της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών για το 2006.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα, οι έλεγχοι του 2006 θα επικεντρωθούν στην απόδοση του ΦΠΑ και ειδικότερα στην αποκάλυψη χρήσης πλαστών εικονικών και νέων στοιχείων, στην παροχή υπηρεσιών αλλά και στη διακίνηση των προϊόντων.
Σε ό,τι αφορά στη διακίνηση, οι έλεγχοι θα εστιαστούν στα βυτιοφόρα αυτοκίνητα, στα εμπορικά κέντρα, στις κεντρικές και δημοτικές αγορές, στις περιοχές με μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον, στα διόδια, στα λιμάνια, καθώς και στους κεντρικούς οδικούς άξονες.
Παράλληλα, προτεραιότητα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων εξακολουθεί να είναι οι έλεγχοι στα ναρκωτικά και στα όπλα. Σε ό,τι αφορά στις επιχειρήσεις, το πρόγραμμα προβλέπει ότι η προτεραιότητα θα δοθεί στους εξής τομείς:
* Μεγάλες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα αυτές για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις μη εκπλήρωσης των φορολογικών τους υποχρεώσεων.
* Μονάδες φιλοξενίας και εστίασης, πετρελαιοειδή προϊόντα, κατασκευές και συναφείς δραστηριότητες, υγεία και κοινωνική μέριμνα.
* Εμπορία, συντήρηση και επισκευή επιβατικών αυτοκινήτων. λιανεμπόριο, διακίνηση, εμπορία και τυποποίηση αγροτικών προϊόντων, επιχειρηματικές δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών (διαφημίσεις, λογιστική υποστήριξη, μεσιτείες, κ.λπ.).
* Χονδρικό εμπόριο, μηχανήματα έργου, ελεύθεροι επαγγελματίες, εκπαίδευση, βιομηχανία τροφίμων και ποτών, κατασκευή μεταλλικών προϊόντων, εξαγωγικές επιδοτήσεις και πνευματικά δικαιώματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις του Σαββάτου (17/1): Δράση με Ελλάδα-Τουρκία στο πόλο και το ποδοσφαιρικό ντέρμπι του Μάντσεστερ
- Γάζα: Ο Τραμπ ανακοίνωσε το ΔΣ του «Συμβουλίου Ειρήνης» – Μπλερ, Ρούμπιο και δισεκατομμυριούχοι στη λίστα
- Πύρρος Δήμας – Αφροδίτη Σκαφίδα: Αποκαλύπτουν πώς ξεκίνησε η σχέση τους και τι επιθυμούν για την κόρη τους
- «Έπρεπε να γίνουν όλα αυτά για να ασχοληθεί η κυβέρνηση»: Με υπομνήματα και προτάσεις οι αγρότες στον Μητσοτάκη
- Για να νιώσει ξανά υπερήφανη η χώρα χρειάζεται κάτι παραπάνω από μία φρεγάτα
- Τρομερή ατάκα του Γιασικεβίτσιους: «Καλό που χάνει βολές ο Ντε Κολό μήπως και τον πιάσω σε ποσοστό» (vid)
- Πέθανε ο πρώην υπουργός και αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρος Παπαδόγγονας
- Ηράκλειο: Αγωνία για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εκδόθηκε Silver Alert για την εξαφάνισή του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442