Να παραμείνει στη Βοσνία η EUFOR, ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας
Ο Ευρωπαϊκός Αμυντικός Οργανισμός (European Defense Agency) και η ειρηνευτική επιχείρηση ALTHEA της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρέθηκαν στο επίκεντρο συζήτησης των υπουργών Αμυνας των «25», η οποία πραγματοποιήθηκε σε αεροπορική βάση της RAF στη Βρετανία.
31
Ο Ευρωπαϊκός Αμυντικός Οργανισμός (European Defense Agency) και η ειρηνευτική επιχείρηση ALTHEA της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρέθηκαν στο επίκεντρο συζήτησης των υπουργών Αμυνας των «25», η οποία πραγματοποιήθηκε σε αεροπορική βάση της RAF στη Βρετανία.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ο Έλληνας υπουργός στην παρέμβασή του επεσήμανε την μέχρι σήμερα επιτυχία της επιχείρησης ALTHEA, τονίζοντας ότι η EUFOR πρέπει να παραμείνει ως αξιόπιστη αποτρεπτική δύναμη στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, για να συνεχίσει να συμβάλλει στην σταθεροποίηση της χώρας.
Ως εκ τούτου, είπε, οποιαδήποτε αναθεώρηση της αποστολής της, μετά την λήξη -τον ερχόμενο Δεκέμβριο- της ισχύουσας εντολής, απαιτείται να γίνει με περίσκεψη.
Στην ίδια ανακοίνωση, αναφορικά με τον Ευρωπαϊκό Αμυντικό Οργανισμό, αναφέρεται ότι προωθείται προς εφαρμογή από τα κράτη – μέλη ένα εθελοντικό, μη δεσμευτικό καθεστώς, που θα λάβει τη μορφή ενός κώδικα καθοδήγησης για τις αμυντικές προμήθειες.
Στη συνεδρίαση για τον Ευρωπαϊκό Αμυντικό Οργανισμό ετέθησαν επίσης θέματα όπως το πρόγραμμα δράσης του 2006 και οι στρατηγικοί στόχοι του Οργανισμού.
Ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε την υποστήριξη της διευρωπαϊκής αυτής προσπάθειας, με ιδιαίτερη έμφαση στην παράλληλη διασφάλιση της διαφάνειας στις διαδικασίες προμηθειών και στην ανάγκη ευελιξίας των κανόνων, σε περιπτώσεις που άπτονται θεμάτων εθνικής ασφάλειας των κρατών – μελών του Οργανισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Επιστημονική παρέμβαση στον Δήμο Παγγαίου για την πρόληψη φυσικών κινδύνων
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκινά ξανά η δίκη, ένα χρόνο μετά
- Τουρκία: Βίντεο από τη στιγμή που ένοπλος εισβάλει σε λύκειο και ανοίγει πυρ
- «Αγροδιατροφική καταστροφή» – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα λόγω Ορμούζ θα διαρκέσουν χρόνια, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442