26

Ο Μισέλ Πλατινί ανακοίνωσε επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της UEFA, στις σχετικές αρχαιρεσίες που θα διεξαχθούν το 2006.

Ο 49χρονος Γάλλος, ο οποίος έκανε σπουδαία καριέρα με τη Γιουβέντους και τους «τρικολόρ», ασχολείται τα τελευταία χρόνια με τα κοινά της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παράγοντες του διεθνούς ποδοσφαίρου.

«Θέλω να βρεθώ στην προεδρεία της UEFA, αντικαθιστώντας τον Λέναρντ Γιόχανσον. Στόχος μου είναι να σταματήσω τις μεταπτώσεις που υπάρχουν στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ενημέρωσα εγγράφως την UEFA ότι θα είμαι υποψήφιος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πλατινί, ένας από τους πρώτους ποδοσφαιριστές που ειδικεύθηκαν στις εκτελέσεις φάουλ.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι από το 2002 ο Πλατινί είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής τόσο στην UEFA, όσο και στη FIFA, ενώ κατέχει και την θέση του αντιπροέδρου στην γαλλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ