66

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στην υπόθεση-πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League στους αγώνες της Τρίτης. Αϊντχόφεν και Ρεάλ Μαδρίτης νίκησαν με το «ασταθές» 1-0 Μονακό και Γιουβέντους, αντίστοιχα.

Λίβερπουλ και Μπάγερν Μονάχου έχασαν την ευκαιρία για θρίαμβο επί των Λεβερκούζεν και Αρσεναλ, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν στην εκπνοή σε 3-1.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16»:

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου

Αϊντχόφεν – Μονακό 1-0 (9 Αλεξ)

Λίβερπουλ – Λεβερκούζεν 3-1 (15 Γκαρθία, 35 Ρίισε, 90Χάμαν – 90 Φράντσα)

Μπάγερν Μονάχου – Αρσεναλ 3-1 (4, 58 Πισάρο, 64 Σαλιχάμιτζιτς – 89 Τουρέ)

Ρεάλ Μαδρίτης – Γιουβέντους 1-0 (31 Ελγκέρα)

Το πρόγραμμα της Τετάρτης

Πόρτο – Ιντερ

Μπαρτσελόνα – Τσέλσι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μίλαν

Βέρντερ Βρέμης – Λιόν

Ρεάλ Μαδρίτης – Γιουβέντους 1-0

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 1-0 τη Γιουβέντους στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Champions League.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ρεάλ έδωσε μια μοναδική παράσταση στους φίλους της. Η απόδοση των «μερένγκες» ήταν εντυπωσιακή και ως «ανταμοιβή» ήλθε το γκολ όταν στο 31 μετά από φάουλ του Μπέκαμ, ο Ιβάν Ελγκέρα με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν φτάσει πολύ κοντά στο γκολ, όμως το εξ επαφής σουτ του Ραούλ στο 24 «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Μπουφόν.

Η Γιουβέντους αντέδρασε στο 29 όταν ο Έμερσον ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει, όμως ο Κασίγιας απέκρουσε εντυπωσιακά.

Η απώλεια του Πάβελ Νέντβεντ (αποχώρησε τραυματίας στο 36) αποσυντόνισε εντελώς τη «Γηραιά Κυρία», που είχε ταξιδεύσει στο Μαδρίτη χωρίς βασικά στελέχη όπως ο Τρεζεγκέ και ο Μοντέρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τζιανλουϊτζι Μπουφόν ήταν αυτός που κρατούσε στο παιχνίδι τους φιλοξενούμενους, ενώ στο 78 η Ρεάλ είχε και δεύτερο δοκάρι σε κεφαλιά του Βάλτερ Σάμουελ.

Οι Ιταλοί έχασαν την πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 82 όταν ο Κασίγιας νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Το τελικό 1-0 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στο «Ντέλε Αλπι».

Διαιτητής: Λούμπος Μίχελ (Σλοβακία)

Κίτρινες: Ρομπέρτο Κάρλος, Γκράβεσεν, Τιράμ, Σάμουελ, Ολιβέρα, Μπλάζι, Ντελ Πιέρο, Τακινάρντι

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Βαντερλέι Λουξεμπούργκο): Κασίγιας, Σαλγκάδο (9 λ.τρ. Ραούλ Μπράβο), Ελγκέρα, Σάμουελ, Ρομπέρτο Κάρλος, Μπέκαμ, Γκράβεσεν, Φίγκο, Ζιντάν, Ραούλ, Ρονάλντο (76 Οουεν)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Φάμπιο Καπέλο): Μπουφόν, Ζεμπινά, Τζαμπρότα, Καναβάρο, Τιράμ, Καμορανέζι, Μπλάζι (70 Τακινάρντι), Νέντβεντ (36 λ.τρ. Ολιβέρα), Εμερσον, Ντελ Πιέρο (81 Ζαλαγέτα), Ιμπραϊμοβιτς

Λίβερπουλ – Λεβερκούζεν 3-1

Έχασε την ευκαιρία για μια εντυπωσιακή νίκη που την έφερνε από τώρα στα προημιτελικά η Λίβερπουλ.

Οι «κόκκινοι» του Ράφα Μπενίτεθ επικράτησαν 3-1 της Λεβερκούζεν στο «Ανφιλντ» και πάντως έχουν τον πρώτο λόγο εν όψει της ρεβάνς της 9ης Μαρτίου στη «Μπάι Αρίνα».

Στο 15ο λεπτό ο Λουϊς Γκαρθία άνοιξε το σκορ πλασάροντας τον Μπουτ μετά από κάθετη πάσα του Ιγκόρ Μπίσκαν.

Κι αφού η Λεβερκούζεν έχασε απίστευτη ευκαιρία με τον Μπερμπάτοφ στο 29, η Λίβερπουλ βρήκε την ευκαιρία να πάει με προβάδισμα δύο τερμάτων στα αποδυτήρια, όταν στο 35 με εντυπωσιακό απευθείας φάουλ ο Ρίισε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του γερμανού τερματοφύλακα.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντίτμαρ Χάμαν έγραψε το 3-0, επίσης με απευθείας φάουλ. Ακόμη και σε εκείνο το σημείο του αγώνα, όμως, οι Γερμανοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Στο 93 μετά από σουτ του Μπερμπάτοφ και απόκρουση του Ντούντεκ, ο Βραζιλιάνος Φράντσα πήρε το «ριμπάουντ» και πέτυχε το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ για τη Λεβερκούζεν.

Ακόμη κι έτσι, όμως, η Λίβερπουλ πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη, που γίνεται ακόμη πιο μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς ότι οι «κόκκινοι» έπαιξαν χωρίς τον τραυματία Στίβεν Τζέραρντ, τους Σισέ και Πονγκόλ, ακόμη και χωρίς τον Φερνάντο Μοριέντες που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Διαιτητής: Κύρος Βασσάρας (Ελλάδα)

Κίτρινες: Ντούντεκ, Χάμαν, Ρόμπσον Πόντε, Φράιερ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Ραφαέλ Μπενίτεθ): Ντούντεκ, Φίναν, Χίπια, Τραορέ, Κάραγκερ, Ρίισε (90 Σμίτσερ), Μπίσκαν, Χάμαν, Λουϊς Γκαρθία, Κίουελ (77 Λε Ταλέκ), Μπάρος (86 Πότερ)

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Κλάους Αουγκεντάλερ): Μπουτ, Σνάιντερ, Μπράκερ, Ζουάν, Πλασέντε, Ραμέλοφ, Φράιερ (83 Μπιρόφκα), Ρόμπσον Πόντε (69 Ντόνοβαν), Κρζίνοβεκ, Μπερμπάτοφ, Βορόνιν (69 Φράνκα)

Μπάγερν – Αρσεναλ 3-1

Το παιχνίδι στο «Ανφιλντ» θύμισε κατά πολύ ο αγώνας στο «Ολυμπιακό Στάδιο» του Μονάχου.

Η Μπάγερν επικράτησε της Αρσεναλ με 3-1 και έτσι θα ταξιδέψει μεν στο Λονδίνο για την ρεβάνς της 9ης Μαρτίου έχοντας σημαντικότατο προβάδισμα, θα μπορούσε δε να έχει μηδέν παθητικό.

Στο 4ο λεπτό όταν μετά από βολέ του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Όλιβερ Καν, ο αμυντικός των «κανονιέρηδων», Κόλο Τουρέ έπιασε λανθασμένα την κεφαλιά τροφοδοτώντας τον Πισάρο, που καιροφυλακτούσε και που δεν δυσκολεύτηκε με δυνατό σουτ, από περίπου οκτώ μέτρα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Λέμαν.

Στο 58ο λεπτό, μετά από καλή πάσα του Φρινγκς, ο Πισάρο νίκησε και πάλι τον Τουρέ και με κεφαλιά έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Επτά λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 65ο λεπτό, ο Πιζάρο βρήκε τον Φρινγκς ο οποίος σέντραρε, ο Λέμαν προσπάθησε να διώξει, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Σαλιχάμιζιτς που δεν δυσκολεύτηκε από εξαιρετικά ευνοική θέση να «γράψει» το 3-0 για τους Βαυαρούς.

Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 88 ο παίκτης που είχε μερίδιο ευθύνης στα πρώτα δύο τέρματα των γηπεδούχων. Ο λόγος για τον Κόλο Τουρέ που μετά το φάουλ του Ρέγες και το σουτ του Βιεϊρά, πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καν.

Διαιτητής: Κιμ Μίλτον Νίλσεν (Δανία)

Κίτρινες: Ντεμικέλις, Βιεϊρά, Λαουρέν, Κόβατς

ΜΠΑΓΕΡΝ: Καν, Σανιόλ, Λούσιο, Κόβατς, Λιζαραζού, Σαλιχάμιζιτς (75 Χάργκριβς), Φρινγκς, Ντεμικέλις, Ζε Ρομπέρτο (57 Σολ), Μακάι, Πιζάρο (68 Γκερέρο)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λέμαν, Λαουρέν, Κόλο Τουρέ, Σιγκάν, Κλισί (83 Κόουλ), Λιούνγκμπεργκ (76 Φαν Πέρσι), Βιεϊρά, Έντου (36 Φλαμινί), Πιρές, Ρέγες, Ανρί

Αϊντχόφεν – Μονακό 1-0

Η Αϊντχόφεν πήρε το ελαφρύ προβάδισμα για την πρόκριση, αφού επικράτησε με 1-0 της Μονακό στο «Φίλιπς Στάντιον».

Η Μονακό είχε δύο σημαντικές απουσίες αφού τόσο ο επιθετικός, Χαβιέ Σεβαντόν όσο και ο αμυντικός Σεμπαστιέν Σκιλατσί ήταν εκτός αποστολής.

Παρόλα αυτά, στο 8ο λεπτό ο Φαν Μπόμελ εκτέλεσε κόρνερ, ο βραζιλιάνος Αλεξ έπιασε την κεφαλιά η οποία «έσκασε» στο έδαφος πριν καταλήξει στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Φλάβιο Ρόμα.

Στη συνέχεια οι Ολλανδοί συνέχισαν να πιέζουν και για δεύτερο τέρμα ενώ χαρακτηριστικό του πρώτου ημιχρόνου είναι το γεγονός ότι ο τερματοφύλακας της Αϊντχόφεν, Γκόμες δεν πραγματοποίησε ούτε μία απόκρουση.

Στο δεύτερο ημίχρονο όσο κυλούσε ο χρόνος, η Μονακό ανέβαζε όλο και περισσότερο την απόδοσή της προσπαθώντας να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης.

Οι Ολλανδοί όμως κατάφεραν να κρατήσουν το 1-0 και έτσι θα ταξιδέψουν στο Μονακό με ένα μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα.

Διαιτητής: Λουίς Μεντινά Κανταλέχο (Ισπανία)

Κίτρινες: Φόγκελ, Ροντριγκές

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Γκόμες, Οϊγερ, Άλεξ, Μπουμά, Λι, Φαν Μπόμελ, Φόγκελ, Κοκού, Παρκ, Φένεγκορ οφ Χέσελινκ, Φάρφαν (52΄ Μπίσλι)

ΜΟΝΑΚΟ: Ρόμα, Μαϊκόν, Ροντριγκές, Ζιβέ, Εβρά, Ζήκος, Μπερναρντί, Καλόν, Πλασίλ, Σαβιόλα, Αντεμπαγιόρ (82΄ Νοντά)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ