Τετάρτη 22 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ, Καλαμαριά, Ηρακλής, ΟΦΗ, Ηλυσιακός και Εθνικός στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας

ΑΕΚ, Καλαμαριά, Ηρακλής, ΟΦΗ, Ηλυσιακός και Εθνικός στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας

ΑΕΚ, Ηρακλής, ΟΦΗ, Ηλυσιακός και Εθνικός πήραν την Τετάρτη το εισιτήριο πρόκρισης για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας με σχετική άνεση έναντι των αντιπάλων τους. Ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ έκανε ο Βλάνταν Ίβιτς.

27

ΑΕΚ, Καλαμαριά, Ηρακλής, ΟΦΗ, Ηλυσιακός και Εθνικός πήραν την Τετάρτη το εισιτήριο πρόκρισης για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας με σχετική άνεση έναντι των αντιπάλων τους.

Επίσης, ο Αρης στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «32» του Κυπέλλου Ελλάδας που έγινε στο γήπεδο του Περιστερίου, επικράτησε 5-0 του Ατρόμητου και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση.

Ειδικότερα, στους αγώνες για τη βφάση του Κυπέλλου Ελλάδας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Αγ. Δημήτριος-ΑΕΚ 1-4 (0-3)

Ηλυσιακός-Ηρόδοτος 3-0 (3-0)

Εθνικός-Αγρ. Αστέρας 0-0 (3-2)

Ηρακλής-Νίκη Βόλου 5-2 (2-0)

ΟΦΗ-Θύελλα Πατρών 5-1 (1-2)

Καλαμαριά – Πανσερραϊκός 1-1

Αγιος Δημήτριος-ΑΕΚ 1-4

Την πρόκρισή της στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας σφράγισε η ΑΕΚ, επικρατώντας 4-1 του Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι.

Τα τέρματα του «Δικέφαλου», που είχε νικήσει 3-0 στον πρώτο αγώνα, σημείωσαν οι Σοάρες (42), Καπάνταης (64), Μπούρμπος (78) και Μόρας (85), ενώ οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με πέναλτι του Ροζάλες στο 5ο λεπτό.

Το μοναδικό ενδιαφέρον στοιχείο του αγώνα ήταν το ντεμπούτο δύο εκ των τριών νεοαποκτηθέντων της ΑΕΚ, του Βλάνταν Ιβιτς και του Ηλία Κυριακίδη, ενώ ο Νίκολα Μάλμπασα δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμη το διεθνές πιστοποιητικό μεταγραφής του.

Ο Σέρβος αδελφός του Ιλια Ιβιτς και ο νεαρός άσος που αποκτήθηκε από τον Ιωνικό δεν ξεχώρισαν από τη γενική μετριότητα της «Ενωσης», τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό, με πέναλτι του Ροζάλες. Την «εσχάτη των ποινών» κέρδισε ο Μπούις, σε ανατροπή του από τον Ασουνσάο στην περιοχή του Χιώτη.

Τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν όταν ο τερματοφύλακας του Αγίου Δημητρίου, Κιούρκος, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη μπάλα στο σουτ του Σοάρες.

Το προβάδισμα στην ΑΕΚ, που διατηρεί το αήττητο στις εγχώριες διοργανώσεις, έδωσε ο Λεωνίδας Καπάνταης στο 64ο λεπτό με συρτό σουτ.

Στο 73ο λεπτό ο Κυριακίδης με βολίδα έξω από την περιοχή «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι.

Το τελικό 4-1 διαμορφώθηκε με γκολ των Μπούρμπου (78, το πρώτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα) και Μόρα (85 με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Σοάρες)

Διαιτητής: Κουκλάκης

Κίτρινες: Μπούις, Κοντόπουλος

ΑΕΚ: Χιώτης, Κωστένογλου, Αλβες, Μόρας, Κόντης, Ασουνσάο (46 Μπούρμπος), Ρούσεφ (46 Καμπάνταης), Κυριακίδης, Ιβιτς (65 Κρασσάς), Σοάρες, Κωνσταντινίδης

Ατρόμητος – Αρης 0-5

Σε τυπική διαδικασία μετέτρεψε τον επαναληπτικό αγώνα της 12ης Ιανουαρίου, ο Άρης.

Η ομάδα του Γιώργου Χατζάρα, στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «32» του Κυπέλλου Ελλάδας που έγινε στο γήπεδο του Περιστερίου, επικράτησε 5-0 του Ατρόμητου και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση.

«Χατ τρικ» για τον Αρη σημείωσε ο νεοαποκτηθείς Νεμπεγλέρας (48, 56-πέναλτι, 81), ενώ τα υπόλοιπα τέρματα σημείωσαν οι Μαρκομιχάλης (38) και Παπαδόπουλος (86).

Ο επαναληπτικός αγώνας είναι στις 12 Ιανουαρίου.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Αρβανιτάκης, Ιτούα, Λινάρδος (61 Μισούρας), Καραμπλάκας, Κουμπής, Ρόκκας (47 Γαλάνης), Κολτσίδας, Γιαννόπουλος (56 Επίσκοπος), Δεληγιάννης, Μισαηλίδης, Σκλήνος.

ΑΡΗΣ: Πουρλιοτόπουλος, Μουράφσκι (51 Θεοδωρίδης), Παπαδόπουλος, Κολτσίδας, Χρυσάφης (28 Μπόλος), Αμπελάς, Μαρικά (50 Γεωργιάδης), Βανγκέλι, Νεμπεγλέρας, Παντελίδης, Μαρκομιχάλης.

Ηρακλής – Νίκη Βόλου 5-2

Αγγλικό σκορ, με τον Ηρακλή να καρδιοχτυπά αλλά τελικά να παίρνει την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, σημειώθηκε στο Καυτατζόγλειο.

Ο «Γηραιός», επικράτησε 5-2 της Νίκης Βόλου στον επαναληπτικό αγώνα για τη β φάση της διοργάνωσης και σε συνδυασμό με το 2-0 της πρώτης συνάντησης, πήρε το «εισιτήριο» της πρόκρισης.

Οι γηπεδούχοι, με πλασέ του Παντελή Καπετάνου μπόρεσαν να πάρουν προβάδισμα μόλις στο 1ο λεπτό, όμως οι Βολιώτες φάνηκαν να μην καταθέτουν τα όπλα.

Στο 11, ο Μπαλάφας με πέναλτι ισοφάρισε για τη Νίκη, η οποία δύο λεπτά αργότερα μπήκε στη θέση του οδηγού στο σκορ, με σουτ του Ανδρουτσόπουλου μέσα από τη μεγάλη περιοχή των «κυανολεύκων» (2-1).

Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, ο Παντελής Καπετάνος ισοφάρισε για τον Ηρακλή, ο οποίος από εκείνο το σημείο και ύστερα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη-πρόκριση.

Ο Μπακιρτζίογλου στο 55 και το 67 έκανε τέσσερα τα τέρματα του Ηρακλή, ο οποίος πήρε τελικά τη νίκη με 5-2, χάρη στο αυτογκόλ του Ζέλιου εννέα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Διλμπέρης, Στεφανής (56 Δρούγας), Σνάουτσνερ, Κατσιαμπής (13 Σεγκιρί), Παπαζαχαρίας, Πουρσανίδης, Κεϊτά, Μπακιρτζίογλου, Π.Καπετάνος (65 Παπαποστόλου), Διαμαντίδης, Λαγός.

ΝΙΚΗ Β.: Κοντοβάς, Ανδρουτσόπουλος, Ζέλιος, Μπαλάφας, Αναστασιάδης, Τσαγκάρης (70 Γκάγκας), Στεφάνοφ, Ραντζέλοβιτς (46 Κοντέων), Πέτρου, Μπαλαμούτης, Δερμιτζόγλου (64 Ρουμελιώτης).

Απόλλων Καλαμαριάς – Πανσερραϊκός 1-1

Αν και «καρδιοχτύπησε» ως το τέλος, η Καλαμαριά κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «Πόντιοι» παραχώρησαν ισοπαλία 1-1 στον Πανσερραϊκό στη Θεσσαλονίκη, στον αγώνα ρεβάνς της β φάσης, και χάρη στο 2-2 του πρώτου αγώνα πήραν το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσουν τον ΟΦΗ.

Το ματς έγινε μέσα σε βαρύ κλίμα, με τους λιγοστούς φίλους του Απόλλωνα να ζητούν την παραίτηση του προπονητή, Εντουάρντο Αμορίν.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ: Ζαφειρόπουλος (45 Καρατζιοβαλής), Νικολόπουλος, Ιακώβου, Παππάς (74 Καραμανλής), Παπαδόπουλος (58 Γενιτσαρίδης), Σπυρόπουλος, Ηλιάδης, Παρμαξίδης, Μπάρκας, Κλέιτον, Βέλα Τζούνιορ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ: Τόλιος, Κύρου, Αραμπατζής, Μητσόπουλος (88 Βακουφάρης), Αβραμίδης, Ζιάκας, Ουάιτ (45 Μίγκας), Μεσέρδης (73 Γκόγκας), Σαββίδης, Σέμπουε, Βαντελανόιντ

ΟΦΗ – Θύελλα Πατρών 5-1

Χρειαζόταν μόλις ένα γκολ για να πάρει την πρόκριση, όμως ο ΟΦΗ, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και πραγματοποίησε μια καλή προπόνηση ενόψει των υποχρεώσεών του στο πρωτάθλημα.

Οι Κρητικοί, στο δεύτερο αγώνα για την φάση των «32» του Κυπέλλου Ελλάδας που έγινε στο Ηράκλειο, επικράτησαν 5-1 της Θύελλας Πατρών και έτσι υπερκάλυψαν το 2-1, σκορ με το οποίο είχαν ηττηθεί πριν από μερικές εβδομάδες στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Η… καλή μέρα για τον ΟΦΗ, φάνηκε στο 6ο λεπτό, οπότε ο Μπελεβώνης μετά την πάσα ακριβείας από τον Ντεγιάνοφ, βρέθηκε σε καλή θέση και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο Νουαφόρ με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 2-0 και στο 60, ο ίδιος παίκτης με διπλή προσπάθεια έκανε το 3-0.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Τριανταφύλλου με δεξί σουτ έκανε το 4-0, ενώ το… κερασάκι στην άνετη νίκη του ΟΦΗ, έβαλε ο Ντεγιάνοφ στο 84, οπότε στέφθηκε σκόρερ με δυνατό σουτ διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.

Το γκολ της… τιμής για τη Θύελλα Πατρών πέτυχε ο Δασκαλόπουλος στο 90ο λεπτό με πέναλτι.

ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Μπελεβώνης, Κουτσουρές, Τριανταφύλλου, Ντεγιάνοφ, Αρβανίτης (54 Κωνσταντάκης), Τζανής, Τόμας (77 Κουτσουπιάς), Πίτσος, Ντάβιντσον, Νουαφόρ (68 Βλαστός).

ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ: Σπάθης, Ζέρης (68 Νικολόπουλος), Ανδρεόπουλος (70΄ Μουταφίδης), Μουστάκης, Ντιονισίεφ, Ξυπωλιάς (59 Φλίγκος), Μπακομήτρος, Λιώσης, Κωνσταντινίδης, Μάνγκαν, Αλεξανδρόπουλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

A Bola: «Ποντένσε όπως Καντονά» (pic)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε αποθεώθηκε μέχρι και από την πορτογαλική A Bola για το τρομερό γκολ του απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Μαϊου 2024