Στα δύσκολα Ολυμπιακός και ΑΕΚ-Εύκολο έργο ο Παναθηναϊκός
Δύσκολες αποστολές έχουν Ολυμπιακός και ΑΕΚ στην πρεμιέρα του β γύρου της Euroleague, ο Παναθηναϊκός έχει ευκολότερο έργο. Την Τετάρτη, οι πειραιώτες παίζουν με την Κλιμάμιο (21;40), οι «πράσινοι» υποδέχονται την Μάλαγα (19:10). Την Πέμπτη η ΑΕΚ κοντράρεται με την Μπαρτσελόνα.
Δύσκολες αποστολές έχουν Ολυμπιακός και ΑΕΚ στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Euroleague, αντιθέτως ο Παναθηναϊκός έχει ευκολότερο έργο.
Στο πλαίσιο της 8ης ημέρας, οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίζονται εκτός έδρας με την Κλιμάμιο Μπολόνια. Την πρωταθλήτρια Ευρώπης 2003, Μπαρτσελόνα υποδέχεται η ΑΕΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Μάλαγα.
Ο Ολυμπιακός έχει στόχο να σταθεί όσο το δυνατόν καλύτερα απέναντι στην πρωτοπόρο του α ομίλου (Τετάρτη, 21:40). Χειρότερη στιγμή δεν θα μπορούσε να έρθει η ιταλική ομάδα στο δρόμο του Ολυμπιακού.
Ήδη δύο παίκτες αποτελούν παρελθόν, οι Τόμιτς και Βούκσεβιτς, χωρίς να έχουν αντικατασταθεί. Στην πρεμιέρα του πρώτου γύρου, πάντως ο Ολυμπιακός βρισκόταν σε τροχιά νίκης για περισσότερο από 30 λεπτά για να ηττηθούν στο ΣΕΦ με 76-71.
Η Μπαρτσελόνα θα βρεθεί στο δρόμο της ΑΕΚ (Πέμπτη, 19:10). Με νίκη οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη θα κάνουν ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση μίας εκ των πέντε προνομιούχων θέσεων που οδηγούν στην επόμενη φάση.
Στη Βαρκελώνη, η ΑΕΚ ηττήθηκε με 69-57 για την πρώτη αγωνιστική του πρώτου γύρου.
Τέλος, ο Παναθηναϊκός έχει θεωρητικά την πιο εύκολη αποστολή ( Τετάρτη, 19:10) για τον γ όμιλο. Οι Ισπανοί υπήρξαν το πρώτο θύμα του πρωταθλητή Ευρώπης εφέτος και μάλιστα μέσα στη Μάλαγα (83-75).
Οι «πράσινοι» υπερέχουν του αντιπάλου τους(2 νίκες-5 ήττες) και δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται την περίπτωση εντός έδρας ήττας που θα τους βάλει σε περιπέτειες για την υπόθεση-πρόκριση.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης ημέρας της Ευρωλίγκα:
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Ολυμπιακός βρίσκει ξανά μπροστά του τη Μονακό στο δρόμο για ένα Final-4 – Οι «μάχες» των δύο ομάδων την τελευταία φορά που είχαν παίξει στα πλέι-οφ και οι παίκτες που ήταν στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ.