Τέσσερα πολύ μεγάλα ντέρμπι στην φάση των «16» του Champions League
Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα-Τσέλσι, Αρσεναλ-Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μίλαν. Eίναι τα τέσσερα πολύ μεγάλα ζευγάρια της φάσης των «16» του Champions League στους νοκ άουτ αγώνες, όπως βγήκαν από την κληρωτίδα της Νιόν. Τα υπόλοιπα...
Πρόωρο τελικό ανέδειξε πριν από λίγο η κληρωτίδα της UEFA, καθώς στους «16» του Champions League θα αναμετρηθούν η Μπαρτσελόνα με την Τσέλσι.
Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένονται και οι αναμετρήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης με την Γιουβέντους. Οι Ισπανοί, οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν στο δυναμικό τους τα περισσότερα αστέρια της προηγούμενης ποδοσφαιρικής γενιάς, δείχνουν σταδιακά σημάδια ανάκαμψης.
Όσον αφορά στη Γιουβέντους, αποτελεί υπόδειγμα σταθερότητας, καθώς στηρίζεται κυρίως στο γεγονός ότι δεν δημιουργούνται μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των τριών γραμμών, γεγονός που δυσκολεύει αφάνταστα τον αντίπαλο.
Από κει και πέρα, το …τρίτο σε δυναμική ζευγάρι που προέκυψε από την κληρωτίδα είναι αυτό της Μπάγερν με την Αρσεναλ. Ποδοσφαιρικά «μεγαθήρια» οι δύο ομάδες, οι οποίες πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια στις εγχώριες διοργανώσεις.
Σπουδαία παιχνίδια αναμένονται και από το ζευγάρι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Μίλαν. Ένα ζευγάρι με… έμμεσο ελληνικό ενδιαφέρον είναι αυτό της Αϊντχόφεν με την Μονακό, καθώς οι δύο ομάδες απέκλεισαν από την φάση των ομίλων τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, αντίστοιχα, ενώ στο γαλλικό συγκρότημα παίζει και ο Ακης Ζήκος.
Δύσκολη αποστολή θα έχει η Πόρτο του Γιούρκα Σεϊταρίδη, καθώς η κάτοχος του τροπαίου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την Ιντερ του Γιώργου Καραγκούνη.
Ακόμη ένα αμφίρροπο -ως προς την ομάδα που θα προκριθεί- ζευγάρι είναι αυτό της Βέρντερ Βρέμης με τη Λιόν. Πρόκειται για δύο ομάδες που φημίζονται για το επιθετικό τους ποδόσφαιρο και την έφεση στο σκοράρισμα. Ο Αγγελος Χαριστέας -εφόσον μείνει στην γερμανική ομάδα- θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την συμμετοχή του στα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης.
Τέλος, το τελευταίο «εισιτήριο» για την προημιτελική φάση του τσάμπιονς λιγκ θα διεκδικήσουν δύο ισοδύναμες, σε γενικές γραμμές, ομάδες. Η Λίβερπουλ, με τον Ράφα Μπενίτεθ να προσπαθεί να περάσει μία νέα φιλοσοφία στους παίκτες, και η Λεβερκούζεν, η οποία δεν φημίζεται για την σταθερότητα της.
Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν 22-23 Φεβρουαρίου 2005 και οι επαναληπτικοί 8-9 Μαρτίου 2005. Επειδή όμως και η Μίλαν παίζει στο «Τζιουζέπε Μεάτσα», ο δεύτερος αγώνας της Ιντερ με την Πόρτο θα διεξαχθεί στις 15 Μαρτίου, καθώς οι κανονισμοί της UEFA δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή δύο αγώνων στο ίδιο στάδιο σε συνεχόμενες ημέρες.
Αναλυτικά τα ζευγάρια έχουν ως εξής:
Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους
Πόρτο-Ίντερ
Μπαρτσελόνα-Τσέλσι
Βέρντερ Βρέμης-Ολιμπίκ Λυόν
Λίβερπουλ-Μπάγερ Λεβερκούζεν
Αϊντχόφεν-Μονακό
Αρσεναλ-Μπάγερν Μονάχου
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μίλαν
To πρόγραμμα:
Α΄ ΑΓΩΝΕΣ Τρίτη 22 Φεβρουαρίου Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Γιουβέντους (Ιταλία) Λίβερπουλ (Αγγλία)-Λεβερκούζεν (Γερμανία) Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Μονακό (Γαλλία) Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Αρσεναλ (Αγγλία)
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Ολυμπιακός βρίσκει ξανά μπροστά του τη Μονακό στο δρόμο για ένα Final-4 – Οι «μάχες» των δύο ομάδων την τελευταία φορά που είχαν παίξει στα πλέι-οφ και οι παίκτες που ήταν στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ.