27

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ και πρόκριση στον ημιτελικό των 400μ. εμπόδια γυναικών για τη Φανή Χαλκιά.

Η αθλήτρια του Πελασγού Λάρισας έτρεξε στην 4η προκριματική σειρά και με επίδοση 53,85 τερμάτισε πρώτη και πέρασε στον ημιτελικό.

Με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της, η Φανή Χαλκιά έκανε τις εξής δηλώσεις, μετά το πανελλήνιο ρεκόρ (53,85) και την πρόκρισή της στον ημιτελικό:

«Νιώθω πολύ όμορφα. Είμαι υγιής και πιστεύω ότι και στη συνέχεια όλα θα πάνε καλά. Πέτυχα το στόχο μου που ήταν να προκριθώ στον επόμενο γύρο. Ο ημιτελικός θα είναι για μένα σαν τελικός. Μπορώ να πετύχω ακόμη καλύτερους χρόνους. Ευχαριστώ τον κόσμο για τη συμπαράστασή του».

Παράλληλα και ο Γιώργος Θεοδωρίδης προκρίθηκε στα προημιτελικά των 100μ. ανδρών (θα διεξαχθούν το απόγευμα στις 19:40) αν και τερμάτισε 6ος στην 3η προκριματική σειρά. Ο χρόνος του 10.32 ήταν καλύτερος από πολλούς και έτσι πήρε το εισιτήριο.

Αντίθετα αποκλείστηκε από τον τελικό του δίσκου ανδρών ο Σάββας Πανάβογλου. Ο έλληνας πρωταθλητής με καλύτερη βολή τα 58,47 μ., που έριξε στη δεύτερη προσπάθεια, κατετάγη 23ος και δεν προκρίθηκε στον τελικό. Σημειώνεται ότι το όριο πρόκρισης ήταν τα 64,50μ.

Τέλος στη 16η θέση της γενικής κατάταξης του επτάθλου υποχώρησε η Αργυρώ Στρατάκη, μετά τη μέτρια επίδοση της στο μήκος. Η Ελληνίδα αθλήτρια με άλμα στα 5,97 συγκέντρωσε 840 βαθμούς και έφτασε συνολικά στους 4,523 βαθμούς.

Μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς της η Στρατάκη είπε τα εξής: «Τίποτα δεν έχει χαθεί. Όλες οι αθλήτριες είμαστε κοντά και η προσπάθεια συνεχίζεται. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που μας στηρίζει».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ