43

Στον πρώτο προημιτελικό αγωνίζεται την Κυριακή η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών κόντρα στη Ρωσία (17:00), στην προσπάθεια της να περάσει στις τέσσερις καλύτερες ομάδες των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η παράδοση και με την ομάδα της Ρωσίας δεν είναι και η καλύτερη. Σε 24 παιχνίδια, που έχουν κοντραριστεί οι ομάδες, «μετράμε» επτά νίκες, μία ισοπαλία και 16 ήττες. Τελευταία νίκη που πέτυχε η εθνική μας ομάδα ήταν στο φετινό «Θέτις Καπ» και καταφέραμε και νικήσαμε με 7-6.

Ακόμη δύο φορές έχουν συναντηθεί εφέτος οι ομάδες σε φιλικό τουρνουά στο Σάν Ντιέγκο με 6-3 και στο 1o World League των γυναικών στο Λονγκ Μπιτς με 11-8.

Με τη Ρωσία είχε αγωνιστεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2001 στη Βουδαπέστη και είχε γνωρίσει την ήττα με 8-5, όμως υπήρξαν παράπονα για την διαιτησία του Γερμανού ρέφερι.

Οι συνθέσεις

ΕΛΛΑΔΑ: (Κούλης Ιωσηφίδης): Ελληνάκη, Ασιλιάν, Μεληδώνη, Καραπατάκη, Λιόση, Κοζομπόλη, Οικονομοπούλου, Ρουμπέση, Μωραϊτίδου, Καραγιάννη, Λαρά, Μωραϊτη, Μυλωνάκη.

ΡΩΣΙΑ: (Γιούρι Μιτιάνιν): Βορόντσοβα, Σεπελίνα, Σαλίμοβα, Κονούτς, Σμούροβα, Ζλοντνίκοβα, Ζούμπκοβα, Μπογκντάνοβα, Πέτροβα, Τούροβα, Σίσοβα, Βασίλιεβα, Γιάινα.

Στον δεύτερο ημιτελικό κοντράρονται δύο υπερδυνάμεις και της γυναικείας υδατοσφαίρισης η Ιταλία με την Ουγγαρία (18:15), ενώ η ημέρα θα αρχίσει με τον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 7-8 μεταξύ του Καζακστάν και του Καναδά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

10:45 Καζακστάν-Καναδάς
17:00 Ελλάδα-Ρωσία
18:15 Ιταλία-Ουγγαρία

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ