
Σε βαρύ κλίμα η προσπάθεια του τραυματία Πύρρου το Σάββατο
Μια αυλαία κλείνει, μια άλλη ανοίγει! Ιστορικές στιγμές το Σάββατο στα πλατό της Νίκαιας, όπου ο Πύρρος Δήμας δίνει τη... σκυτάλη στον Γιώργο Μαρκούλα στην κατηγορία των 85κ, στη σκιά όμως της υπόθεσης Σαμπάνη. Η συμμετοχή όμως του Ολυμπιονίκη μας όμως θα κριθεί την τελευταία στιγμή.
66
Μια αυλαία κλείνει, μια άλλη ανοίγει! Ιστορικές στιγμές το Σάββατο στα πλατό του «Σπιτιού της άρσης βαρών», όπου ο Πύρρος Δήμας δίνει τη… σκυτάλη στον Γιώργο Μαρκούλα στην κατηγορία των 85κ. στη σκιά όμως της υπόθεσης Σαμπάνη.
Στα 33 του, πλέον, ο τρεις φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης ήθελε όσο τίποτε άλλο να αποχαιρετήσει τα πλατώ με το τέταρτο χρυσό. Στάθηκε, όμως, άτυχος, αφού, τη στιγμή που ήταν έτοιμος να μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας, «χτυπήθηκε»… ανελέητα από τραυματισμούς. Η συμμετοχή του όμως θα κριθεί την τελευταία στιγμή.
Την Παρασκευή δεν συμμετείχε στην απογευματινή προπόνηση. Μάλιστα, πληροφορίες έλεγαν ότι ο Δήμας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον καρπό. Πληροφορία που, ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκε από κανέναν.
Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται ο Γιώργος Μαρκούλας, τον οποίο ο ίδιος ο Πύρρος έχει χαρακτηρίσει «έτοιμο διάδοχο» (όπως άλλωστε και τον Κουρτίδη στην κατηγορία του Κάχι). Ο 22χρονος από τα Ιωάννινα έχει κάνει τον Χρήστο Ιακώβου να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, με τις επιδόσεις του στις προπονήσεις.
Ο Μαρκούλας έδωσε τα διαπιστευτήριά του στο Ευρωπαϊκό του Κιέβου, όταν κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ζετέ, στην πρώτη μεγάλη διάκριση της καριέρας του σε επίπεδο ανδρών.
Βέβαια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Λέγεται ότι στις προπονήσεις ο Μαρκούλας σηκώνει πολλά περισσότερα κιλά από τον Πύρρο. Εκείνος όμως έχει αποδείξει ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ικανός να ξεπεράσει τον πόνο για να πετύχει το στόχο του.
Πέραν όλων αυτών, υπάρχουν ασφαλώς και κάποιοι… καλοί αντίπαλοι στην κατηγορία. Ο 27χρονος Κινέζος Γιουάν Αϊτζούν είναι ένας πολύ καλός και σταθερός αθλητής, όχι όμως και φόβητρο για τον αντίπαλο, όπως κάποιοι άλλοι συμπατριώτες του.
Οι Λευκορώσοι θεωρούν ότι ο Αλεξάντρ Ανισάνκα έχει πλέον ωριμάσει και δεν θα την «πατήσει», όπως στις τελευταίες διοργανώσεις, που τη μία ακυρώνεται στο ζετέ και παίρνει μετάλλιο στο αρασέ (Λουτράκι 2003) και την άλλη το… αντίθετο (στο Κίεβο πήρε το χρυσό στη διαφορά σωματικού βάρους από τον Μαρκούλα).
Μετέχει και ο Γκεόργκι Ασανίτζε, τρίτος στο Σίδνεϊ στην ιστορική «μάχη» με Δήμα-Χούστερ. Στο Κίεβο έκανε την επανεμφάνισή του, μετά από έναν σοβαρότατο τραυματισμό στον αγκώνα.
Ο Σέρτζο Τσαχόγιαν, Αρμένιος που πολιτογραφήθηκε Αυστραλός, έχει το υψηλότερο entry total απ όλους (392,5 κιλά). Έχει όμως ήδη κλείσει τα 35 και οι Αυστραλοί τον… έψαχναν τον τελευταίο μήνα της προετοιμασίας, άρα είναι άγνωστο σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται.
Οι Τούρκοι θα εκπροσωπηθούν από τον Ιντζέ Ιζέτ, πρωταθλητή Ευρώπης, και οι Ρώσοι από τον 22χρονο Ζαούρ Ταχούσεφ, έναν αθλητής πολύ καλός στο αρασέ αλλά μέτριο στο ζετέ.
Μετέχει και ο Βαλέριου Καλάντσα, ο Ρουμάνος που εντυπωσίασε στο Βανκούβερ και στέφθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής. Ομως, το Δεκέμβριο στο test event της Νίκαιας τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και χειρουργήθηκε από τον γιατρό της ΕΟΑΒ, Γιώργο Τσικούρη.
Η άμεση επιστροφή του σε υψηλό επίπεδο επιδόσεων χαρακτηρίζεται «ιατρικό θαύμα», όμως ψυχολογικά ίσως αντιμετωπίσει πρόβλημα πατώντας ξανά στο πλατώ, όπου πριν από εννέα μήνες υπέστη κάταγμα στον αγκώνα.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο αρασέ, ο Λευκορώσος Αντρέι Ριμπακόφ, μετέχει στο Β γκρουπ, αφού δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση.
Φινάλε στις γυναίκες με την Κασάπη
Για τη Βίκυ Κασάπη ο στόχος είναι σαφής: μια θέση στην πεντάδα της κατηγορίας των +75 στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα αποτελέσει μεγάλη επιτυχία στην τελευταία παράσταση της γυναικείας ομάδας άρσης βαρών στη διοργάνωση. Μόλις στα 21 της η Θεσσαλονικιά έχει ήδη καταφέρει να αναγνωριστεί σε διεθνές επίπεδο ως μία από τις κορυφαίες αθλήτριες των «υπερβαρέων» κι αν στην Αθήνα δεν υπήρχε μαζική συμμετοχή όλων των μεγάλων ονομάτων της κατηγορίας, ίσως να μπορούσε να πετύχει το θαύμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- ΗΠΑ: Συναγερμός στη Λουιζιάνα – Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο
- Παναθηναϊκός: Συνεχίζει και του χρόνου το βόλεϊ η μαχήτρια της ζωής Πέννυ Ρόγκα (vids)
- Άγιος Δημήτριος: Τέσσερις οι συλλήψεις για τη δολοφονία του 27χρονου
- Πάπας Λέων: Καταδικάζει τους θανάτους διαδηλωτών στο Ιράν, αλλά «δεν μπορεί να είναι υπέρ του πολέμου»
- Ξεκάθαρη απάντηση από τον Υπουργό Αθλητισμού της Ιταλίας – «Η πρόκριση κρίνεται στο γήπεδο»
- Πήρε το ντέρμπι παραμονής η Λεβάντε, νίκησε 2-0 τη Σεβίλλη


