26

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Στέλιος Προσαλίκας ανακοίνωσε τους 12 παίκτες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ο Γιώργος Στεφάνου θα είναι τελικά ο λίμπερο της εθνικής, ενώ δεύτερος πασαδόρος επιλέχθηκε ο Κώστας Προύσαλης.

Η έκπληξη έγινε στην θέση του ακραίου, όπου προτιμήθηκε ο Ηλίας Λάππας αντί του Χρύσανθου Κυριαζή.

Αναλυτικά οι 12 έχουν ως εξής: Πασαδόροι: Βασίλης Κουρνέτας (Ολυμπιακός), Κώστας Προύσαλης (ΠΑΟΚ). Διαγώνιοι: Αντρέι Κράβαρικ (Ηρακλής), Νίκος Ρουμελιώτης (ΕΑΠατρών), Ακραίοι-υποδοχείς: Μάριος Γκιούρδας (Ηρακλής), Θόδωρος Μπάεφ (Ηρακλής), Κώστας Χριστοφιδέλης (Ολυμπιακός), Ηλίας Λάππας (Παναθηναικός). Κεντρικοί: Αντώνης Τσακιρόπουλος (Ολυμπιακός), Θόδωρος Χατζηαντωνίου (Ολυμπιακός), Σωτήρης Πανταλέων (Παναθηναικός). Λίμπερο: Γιώργος Στεφάνου (Παναθηναικός).

Όπως δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής «ήταν η πιο δύσκολη επιλογή της καριέρας μου. Έπρεπε να μείνουν εκτός παίκτες ικανότατοι που βοήθησαν την εθνική την τελευταία τετραετία. Δυστυχώς στην λίστα χωρούν μόνο δώδεκα και θέλω να ευχαριστήσω θερμά , όλους όσους συνεργάσθηκαν μαζί μου. Παρακάλεσα τον Γιώργο Παπάζογλου να μείνει στις προπονήσεις ως την αναχώρηση της εθνικής για το Βελιγράδι, την μεθεπόμενη Τετάρτη και δέχτηκε».

Η εθνική θα κάνει προπονήσεις στο ΣΕΦ ως τις 27 Ιουλίου και την επομένη θα αναχωρήσει για το Βελιγράδι, όπου θα πάρει μέρος σε τετραεθνές τουρνουά μαζί με την διοργανώτρια , την Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα τελευταία φιλικά παιχνίδια θα τα δώσει στην Ελλάδα, στις 6 Αυγούστου στην Παιανία με την Ρωσία, ή την Ολλανδία, στις 11 του ίδιου μήνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες στο ίδιο γήπεδο και στις 12 με τις ΗΠΑ στο ΣΕΦ κατά την διάρκεια των μοναδικών προπονήσεων που δικαιούνται οι δυο ομάδες στο γήπεδο που θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Να σημειωθεί ότι καμμία ομάδα και η εθνική δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το γήπεδο για προπονήσεις δυο εβδομάδες πριν από τους Αγώνες. Στις 11 Αυγούστου θα δοθούν δίωρα για τις εθνικές γυναικών και στις 12 Αυγούστου για τις εθνικές ανδρών. Η εθνική ανδρών θα εγκατασταθεί στο Ολυμπιακό Χωριό στις 9 Αυγούστου.

Η κλήρωση του Μουντιάλ

Στον J προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2006 κληρώθηκε η εθνική ανδρών μαζί με την Σερβία/Μαυροβούνιο και δυο ομάδες που θα προκύψουν από προ-προκριματικό όμιλο και θα είναι πιθανότατα η Τουρκία και η Πορτογαλία.

Δεν αποφασίσθηκε ακόμη πού θα γίνουν οι αγώνες, υποψήφιοι διοργανωτές είναι η Ελλάδα και η Σερβία/Μαυροβούνιο και στα τελικά της Ιαπωνίας περνούν οι δυο πρώτοι και ο καλύτερος τρίτος των τεσσάρων ομίλων.

Η Εθνική γυναικών θα παίξει στον Ε προ-προκριματικό όμιλο μαζί με την Ουκρανία και δυο ομάδες που θα προκύψουν από προ-προπροκριματικό όμιλο και θα είναι Γαλλία, ή Βέλγιο και Λευκορωσία, ή Σλοβακία. Προκρίνονται οι δυο πρώτοι και σε περίπτωση πρόκρισης η Εθνική θα παίξει ως πρώτη στο Η όμιλο μαζί με Ολλανδία, Τουρκία και Ρουμανία, ή Αζερμπαιτζαν και ως δεύτερη στον Ι όμιλο με Πολωνία, Γερμανία και Κροατία, ή Τσεχία. Προκρίνονται στα τελικά της Ιαπωνίας οι δυο πρώτοι και ο καλύτερος τρίτος των τριών ομίλων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ