Αύξηση 15% στο εμπορικό έλλειμμα το πρώτο τετράμηνο
Αύξηση της τάξεως του 15,1% στα 9,08 δισ. ευρώ σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου το πρώτο τετράμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ανησυχητική η εικόνα στις εξαγωγές, οι οποίες μειώθηκαν κατά 8,4%.
Αύξηση της τάξεως του 15,1% στα 9,08 δισ. ευρώ σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου το πρώτο τετράμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Εάν εξαιρεθούν τα πετρελαιοειδή, το εμπορικό έλλειμμα εμφάνισε αύξηση 26,4% (ή 1,622 δισ. ευρώ) σε σύγκριση με το αντίστοιχο τετράμηνο του προηγούμενου έτους.
Οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 8,4% στα 3,8 δισ. ευρώ. ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 7% στα 12,89 δισ. ευρώ.
Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 6,2% και οι εισαγωγές παρουσίασαν αύξηση 13,9%.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.