66

Πικρία αλλά και αξιοπρέπεια χαρακτηρίζουν τα δημοσιεύματα του τσεχικού Τύπου, που αναφέρονται στον αποκλεισμό της εθνικής τους ομάδας από τον τελικό του Euro 2004. «Τσεχική τραγωδία» αναφέρουν αλλά τονίζουν: «Ας εκτιμήσουμε το χάλκινο που κατακτήσαμε».

«Είχαμε τον χρυσό στο χέρι, αλλά η τσέχικη ευφορία αντικαταστάθηκε, ένα λεπτό πριν το τέλος, από την θλίψη» γράφει η καθημερινή αθλητική εφημερίδα Sport.

«Τέλειωσε! Οι Ελληνες κέρδισαν 1-0. Ηταν μια σκληρή μάχη, η πιο δύσκολη για τους Τσέχους σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα» αναφέρει η Dnes και συμπληρώνει: «Τραγωδία για την ομάδα της Τσεχίας. Αλλά ας αποδώσουμε τιμή στους αντιπάλους μας. Ο κόσμος θα εκτιμήσει περισσότερο τους νικητές».

«Μια ήττα τραγική στην παράταση. Η θλίψη μας διέλυσε, ας εκτιμήσουμε το χάλκινο μετάλλιο που πήραμε», τονίζει, τέλος, από την πλευρά της η Lidove Noniny.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ