
Κρυφό χαρτί της Ελλάδας είναι ο Ρεχάγκελ, λέει ο Πάουλο Σόουζα
Κυρφό χαρτί της Ελλάδας χαρακτηρίζει τον Ρεχάγκελ ο Πάουλο Σόουζα. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού τόνισε ότι η νίκη της ελληνικής ομάδας επί της εθνικής ομάδας της χώρας του μόνο τυχαία δεν ήταν. «Οι θεοί φίλησαν την Ελλάδα», λέει ο βουλγαρικός Τύπος.
66
Στον Ότο Ρεχάγκελ αποδίδει τα αίτια της νίκης της Ελλάδας επί της Πορτογαλίας, ο Πάουλο Σόουζα. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, με δηλώσεις του στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ», τόνισε ότι η νίκη της ελληνικής ομάδας επί της εθνικής ομάδας της χώρας του μόνο τυχαία δεν ήταν.
«Δεν ήταν θέμα τύχης η νίκη της Ελλάδας επί της Πορτογαλίας» δηλώνει κατηγορηματικά ο Σόουζα.
Και πλέκει το εγκώμιο του Γερμανού τεχνικού:
«Ο Ρεχάγκελ ήταν το κρυφό χαρτί των Ελλήνων, ο οποίος κέρδισε μόνος του τον αγώνα.
» Όλοι περιμέναμε να κατέβει με τρεις αμυντικούς, δύο στόπερ κι ένα λίμπερο, αλλά αυτός έβαλε μόνο δύο, τον Δέλλα και τον Καψή, δυναμώνοντας πάρα πολύ το κέντρο με τον Καραγκούνη, ο οποίος ήταν εκπληκτικός.
» Έτσι έπιασε στον ύπνο την Πορτογαλία, η οποία δεν απέδωσε το καλύτερο δυνατό. Σίγουρα μπορεί περισσότερα».
Για το επόμενο παιχνίδι, της Ελλάδας με την Ισπανία, είπε:
«Το παιχνίδι με την Ισπανία θα είναι αναμφίβολα πιο δύσκολο για την Ελλάδα. Η Πορτογαλία δεν έπαιξε όπως μπορεί, η Ισπανία είναι πολύ καλή ομάδα και παίζει καλό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη.
» Οι δύο ομάδες γνωρίζονται από τα προκριματικά και πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα παίξει ο Ρεχάγκελ με τρεις αμυντικούς, για να μαρκάρει τους δύο επιθετικούς της Ισπανίας, που μάλλον θα είναι ο Ραούλ με τον Μοριέντες.
» Έτσι οι δύο θα πιάνουν αυτούς και θα είναι και ένας λίμπερο σε πιο ελεύθερο ρόλο».
Παρά το άσχημο ξεκίνημα της Εθνικής Πορτογαλίας, ο Πάουλο Σόουζα δεν είναι απαισιόδοξος:
«Σίγουρα η αποστολή της Πορτογαλίας έχει δυσκολέψει. Πρέπει να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια, τα οποία είναι για εμάς δύο τελικοί.
» Παίζουμε μέσα στο σπίτι μας, στην έδρα μας, με το κοινό μας να μας υποστηρίζει και ακόμη δεν έχουμε χάσει τις ελπίδες μας. Θεωρώ ότι θα κερδίσουμε τα δύο παιχνίδια που έχουν απομείνει».
Όσο για τo φαβορί της διοργάνωσης, είπε:
«Φαβορί για την κατάκτηση του EURO είναι η Γαλλία. Επίσης πολύ καλές πιθανότητες έχει η Ιταλία και η Τσεχία. Από κοντά και η Ισπανία, η οποία είναι και αυτή καλή ομάδα».
Οι θεοί φίλησαν την Ελλάδα, λέει ο βουλγαρικός Τύπος
«Οι θεοί φίλησαν την Ελλάδα», «Οι απόγονοι του Αχιλλέα κατάκτησαν την πορτογαλική Τροία» είναι μερικοί από τις πηχυαίους τίτλους που αφιέρωσε ο βουλγαρικός Τύπος στην εντυπωσιακή νίκη της εθνικής ομάδας επί της Πορτογαλία.
«Απίστευτη είναι η μεταμόρφωση της ελληνικής ομάδας στα τελευταία δύο χρόνια όταν το… τιμόνι έπιασε ο Γερμανός ειδικός Ότο Ρεχάγκελ» γράφει η εφημερίδα «24 Ώρες» σε ολοσέλιδο αφιέρωμα στο θρίαμβο της εθνικής.
Απλό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο, πειθαρχία και άριστη φυσική κατάσταση είναι τα «κρυφά όπλα» που εξασφάλισαν τη νίκη των Ελλήνων στον κρίσιμο αγώνα εναντίον των οικοδεσποτών, σύμφωνα με τους αθλητικούς παρατηρητές εδώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- To Ιράν δημοσίευσε βίντεο από το ρεσάλτο στα EPAMINONDAS και FRANCESKA στο Ορμούζ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Αρωμα εκλογών…
- Μπαρτσελόνα – Θέλτα 1-0: Στο +9 από την άσπρη βούλα – Αγωνία για Γιαμάλ
- Κύπελλο Ιταλίας: Ο τρομερός Μότα απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και έστειλε την Λάτσιο στον τελικό
- Δ. Κουτσούμπας από τη Λέσβο: Αυτό που ζουν οι κτηνοτρόφοι είναι έγκλημα
- Ο Ίλον Μασκ αγνόησε τη γαλλική Δικαιοσύνη




