Σε θετικό έδαφος το Χρηματιστήριο την Τρίτη
Σε θετικό έδαφος επέστρεψε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς μία ημέρα μετά τις μεγάλες απώλειες που κατέγραψε η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά η ψυχραιμία φαίνεται πως επιστρέφει στους επενδυτές.
27
Σε θετικό έδαφος επέστρεψε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς μία ημέρα μετά τις μεγάλες απώλειες που κατέγραψε η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά η ψυχραιμία φαίνεται πως επιστρέφει στους επενδυτές.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,81% στις 2.294,74 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 67,3 εκατ. ευρώ.
Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία τη Δευτέρα σημείωσαν μικρότερες απώλειες συγκριτικά με τη Σοφοκλέους, επικρατούν ήπιες ανοδικές τάσεις.
Στη Σοφοκλέους, οι τοποθετήσεις, κυρίως στις τραπεζικές μετοχές, έφεραν την αγορά σε θετικό έδαφος.
Σημειώνεται ότι τα κέρδη που είχαν σημειωθεί από τις αρχές του έτους εξανεμίσθηκαν τη Δευτέρα, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι οι μεγαλύτερες σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη απώλειες οφείλονται και στην υπεραπόδοση που είχαν οι ελληνικές μετοχές το προηγούμενο διάστημα.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύεται κατά 0,97% στις 2.657,82 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημειώνει άνοδο 0,87% στις 1.207,42 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 ενισχύεται κατά 1,35% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 καταγράφει κέρδη 1,38%.
Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες είναι σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι Κατασκευαστικές (+3,66%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Διύλισης (-1,07%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές του ΟΤΕ (-0,18% στα 11,28 ευρώ), της Cosmote (-0,16% στα 12,88 ευρώ) και της Εθνικής Τράπεζας (+0,99% στα 20,34 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινούνται, 183 ενισχύονται, 107 υποχωρούν και 107 παραμένουν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Γυναίκα που είχε εξαφανιστεί όταν ήταν 13 βρέθηκε ζωντανή 32 χρόνια μετά – Δεν ήταν απαγωγή
- Πασχαλινό τραπέζι και σκύλος: Ο απόλυτος οδηγός για όσα δεν πρέπει να τού δώσετε
- Μετανάστευση και κόστος ζωής: Γιατί το ανθρώπινο κεφάλαιο παραμένει στραμμένο στο εξωτερικό
- Μεγάλη η απογοήτευση του Αρτέτα: «Ήταν μπουνιά στο πρόσωπο…»
- Τρεις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών νότια της Κρήτης
- Ελένη Μενεγάκη: Στη Σεβίλλη για το Πάσχα με τον Ματέο Πανταζόπουλο
- Ρουκετοπόλεμος στη Χίο: Η πιο «εκρηκτική» Ανάσταση στην Ελλάδα
- Ντέρμπι Μακάμπι – Χάποελ στη Euroleague με ενδιαφέρον και για τον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442