Στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία της δημοσιονομικής απογραφής
Τα πρώτα στοιχεία για τη δημοσιονομική απογραφή αναμένεται να παρουσιάσει τη Δευτέρα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2003 ίσως έχει ξεπεράσει το 3% του ΑΕΠ.
Τα πρώτα στοιχεία για τη δημοσιονομική απογραφή αναμένεται να παρουσιάσει τη Δευτέρα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης.
Η διενέργεια της απογραφής ήταν η πρώτη προτεραιότητα που έθεσε ο κ. Αλογοσκούφης, με στόχο να καταγραφούν στις πραγματικές τους διαστάσεις τα βασικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, όπως το έλλειμμα του γενικού κρατικού προϋπολογισμού, αυτό της γενικής κυβέρνησης, αλλά και το δημόσιο χρέος.
Στο μεταξύ, εντός της εβδομάδας ο υπουργός θα προεδρεύσει σύσκεψης στην οποία θα συζητηθεί η υλοποίηση του προϋπολογισμού. Η σύσκεψη κρίθηκε απαραίτητη, καθώς σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης, η πορεία αύξησης των εσόδων του προϋπολογισμού δεν κρίνεται ικανοποιητική.
Αντίθετα, οι δαπάνες αυξάνονται σε επίπεδα υψηλότερα από τους στόχους που τίθενται, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει το κόστος των Ολυμπιακών έργων.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας