Το ένα έκτο του παγκόσμιου πληθυσμού διαθέτει κινητό
Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα τεχνολογίας GSM, ανακοίνωσε η ένωση κατασκευαστών GSM. Το πρωτόκολλο χρησιμοποιείται σε 200 χώρες και αντιστοιχεί στο 80% των παγκόσμιων υποδομών κινητής τηλεφωνίας.
36
Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα τεχνολογίας GSM, ανακοίνωσε η ένωση κατασκευαστών GSM σε συνέδριο τηλεπικοινωνιών στη Γαλλία.
Δώδεκα χρόνια μετά την εμφάνιση των δικτύων GSM (Global System for Mobile communication, ή Παγκόσμιο Σύστημα Κινητής τηλεφωνίας), το πρωτόκολλο αυτό χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 200 χώρες, δείχνουν στοιχεία της Ένωσης GSM.
Το GSM αντιστοιχεί σήμερα στο 80% των παγκόσμιων υποδομών κινητής τηλεφωνίας. Σταδιακά όμως αντικαθίσταται από δίκτυα τρίτης γενιάς (3G), τα οποία προσφέρουν, μεταξύ άλλων, βιντεοκλήσεις και ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναλυτές εκτιμούσαν ότι χρήστες κινητών GSM θα έφταναν το ένα δισ. το Μάρτιο, ωστόσο οι εξελίξεις ξεπέρασαν τις προσδοκίες τους και ο αριθμός συμπληρώθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τιμωρία της UEFA στη Ρεάλ Μαδρίτης για ρατσιστική συμπεριφορά των φιλάθλων της
- ΕΕ: Τηλεδιάσκεψη Φον ντερ Λάιεν και Αντόνιο Κόστα με ηγέτες χωρών της Μέσης Ανατολής την Δευτέρα
- Mετά το βραβείο GLAAD του Heated Rivalry στην Αρχαία Ελλάδα: Ο Μέγας Αλέξανδρος επελαύνει στο Netflix
- Σοκαριστικό βίντεο: Η στιγμή που το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Βηρυτό και καταρρέουν πολυκατοικίες
- Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις στο Youth Pass
- Στο ΣΕΦ για το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ο Πάσπαλι

