Ταχεία υιοθέτηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης ζητά ο Πατ Κοξ από την Ελλάδα
Την όσο το δυνατόν ταχύτερη υιοθέτηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, που θα αντικαταστήσει το σύστημα της διαδικασίας έκδοσης, ζήτησε τη Δευτέρα από την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γερμανία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πατ Κοξ.
71
Την όσο το δυνατόν ταχύτερη υιοθέτηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, που θα αντικαταστήσει το σύστημα της διαδικασίας έκδοσης, ζήτησε τη Δευτέρα από την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γερμανία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πατ Κοξ.
Κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο διήμερο διεθνές συνέδριο για τα θύματα της τρομοκρατίας, που ξεκίνησε τη Δευτέρα στο προάστειο Μποατίγια ντελ Μόντε της Μαδρίτης, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ζήτησε ακόμη από την Πορτογαλία, το Βέλγιο, τη Φινλανδία, την Ελλάδα και τη Δανία να ενσωματώσουν στις εθνικές τους νομοθεσίες τις κοινοτικές οδηγίες για την πάταξη της τρομοκρατίας.
«Καλώ τις χώρες αυτές να το κάνουν χωρίς καθυστέρηση» είπε ο Πατ Κοξ, επισημαίνοντας παράλληλα πως με πρωτοβουλία δύο Ισπανών ευρωβουλευτών, το Ευρωκοινοβούλιο αποδέσμευσε από τον προϋπολογισμό του ένα εκατ. ευρώ, ποσό που θα δοθεί ως βοήθεια στα θύματα της τρομοκρατίας.
Τις εργασίες του συνεδρίου, που πραγματοποιείται στους χώρους του ιδιωτικού καθολικού πανεπιστημίου Σαν Πάμπλο Θέου κήρυξε ο διάδοχος του ισπανικού θρόνου, πρίγκιπας Φελίπε, ενώ την Τρίτη θα μιλήσει στους συμμετέχοντες ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάρ.
Περίπου 1.000 άτομα παρακολουθούν τις ομιλίες και τις συζητήσεις. Ανάμεσά τους βρίσκονται συγγενείς των θυμάτων της ΕΤΑ, των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, αλλά και Ιρλανδοί και Ισπανοί που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στη βομβιστική επίθεση στο Όμα της Βορείου Ιρλανδίας το 1998 από τους αντάρτες του ΙRA.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Greece Expands List of Protected ‘Untouched Beaches’
- «Ξέσπασε» ο Γκουαρντιόλα με τις τιμές των εισιτηρίων του Μουντιάλ: «Το ποδόσφαιρο είναι για τους φιλάθλους»
- Κεφαλονιά: Για απάτη είχε μηνυθεί από πρώην πελάτη του ο 66χρονος που μιλούσε με τη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ
- ΣΥΡΙΖΑ για ρεπορτάζ in: Πόσο καιρό θα κάνει τον «ψόφιο κοριό» για τις υποκλοπές ο Μητσοτάκης;
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4): Δράση με τελικό Κυπέλλου, Stoiximan GBL και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
- Lolita Cercel: Γιατί μια εικονική ΑΙ τραγουδίστρια έχει εξοργίσει τους Ρομά
- Δάγκωσε τον σκύλο σας φίδι; – Οι πρώτες βοήθειες
- Στη φρεγάτα «Κίμων» ο Μακρόν, με Μητσοτάκη και Δένδια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442