Σκληρή επίθεση Κωνσταντόπουλου κατά κυβέρνησης, με αφορμή την τροπολογία Πάχτα
Την άποψη ότι «η κυβέρνηση έχει βγάλει σε πλειστηριασμό τα υπάρχοντα της χώρας» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλος. Επίσης, κατήγγειλε εμμέσως ότι η προώθηση της τροπολογίας Πάχτα ήταν σε γνώση του Σωκράτη Κοσμίδη και του πρωθυπουργού.
53
Την άποψη ότι «η κυβέρνηση έχει βγάλει σε πλειστηριασμό με αδιαφανείς και χαριστικές προσφορές τα υπάρχοντα της χώρας» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλος. Επίσης, κατήγγειλε εμμέσως ότι η προώθηση της τροπολογίας Πάχτα ήταν σε γνώση του Σωκράτη Κοσμίδη και του πρωθυπουργού.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ: «Όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν εδώ και καιρό, και όχι από προχθές μόνο, δείχνουν ότι η κυβέρνηση των κ. Σημίτη – Παπανδρέου, έχει βγάλει σε ανοιχτό πλειστηριασμό με αδιαφανείς και χαριστικές προσφορές τα υπάρχοντα της χώρας, με τρόπο ο οποίος ακυρώνει κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας και δημοσίου συμφέροντος».
Σχολιάζοντας, δε, δημοσιεύματα που εμπλέκουν στην υπόθεση της επίμαχης τροπολογίας τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σωκράτη Κοσμίδη, επισήμανε: «Είναι πολύ απλά τα πράγματα, και δεν χρειάζεται ούτε διγλωσσία εκ μέρους της κυβέρνησης, ούτε πολιτική υποκρισία: Καμιά υπουργική νομοθετική πρωτοβουλία και καμιά τροπολογία κυβερνητικών βουλευτών δεν φτάνει στη Βουλή χωρίς γνώση και έγκριση του γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, ο οποίος λειτουργεί στο όνομα του κ. πρωθυπουργού».
Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ερωτηθείς για την συνέντευξη του Μίκη Θεοδωράκη στην Καθημερινή της Κυριακής, κάλεσε τους πολίτες να ακούσουν το μήνυμά του για υπερψήφιση της Αριστεράς, και σημείωσε: «Είναι το μήνυμα των σημερινών καιρών απέναντι στους αναχρονιστικούς διπολισμούς, απέναντι στον ισοπεδωτισμό του νεοφιλελευθερισμού, που δεν δίνουν ψυχή, περιεχόμενο, νόημα και όραμα στο σημερινό κόσμο. Ο διαφορετικός κόσμος είναι υπόθεση αγωνιστικής παρέμβασης και αποτελεσματικής δράσης της σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Greece Expands List of Protected ‘Untouched Beaches’
- «Ξέσπασε» ο Γκουαρντιόλα με τις τιμές των εισιτηρίων του Μουντιάλ: «Το ποδόσφαιρο είναι για τους φιλάθλους»
- Κεφαλονιά: Για απάτη είχε μηνυθεί από πρώην πελάτη του ο 66χρονος που μιλούσε με τη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ
- ΣΥΡΙΖΑ για ρεπορτάζ in: Πόσο καιρό θα κάνει τον «ψόφιο κοριό» για τις υποκλοπές ο Μητσοτάκης;
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4): Δράση με τελικό Κυπέλλου, Stoiximan GBL και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
- Lolita Cercel: Γιατί μια εικονική ΑΙ τραγουδίστρια έχει εξοργίσει τους Ρομά
- Δάγκωσε τον σκύλο σας φίδι; – Οι πρώτες βοήθειες
- Στη φρεγάτα «Κίμων» ο Μακρόν, με Μητσοτάκη και Δένδια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442