Η Toshiba παρουσιάζει το μικρότερο σκληρό δίσκο του κόσμου, για χρήση σε κινητά
Σκληροί δίσκοι σε μέγεθος νομίσματος θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση βίντεο και μουσικής σε κινητά τηλέφωνα από το 2005. Τη Δευτέρα η Toshiba παρουσίασε έναν δίσκο με διάμετρο περίπου δύο εκατοστά και χωρητικότητα έως και τρία GB.
36
Σκληροί δίσκοι σε μέγεθος νομίσματος θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση βίντεο και μουσικής σε κινητά τηλέφωνα από το 2005. Τη Δευτέρα η Toshiba παρουσίασε το πρωτότυπο ενός δίσκου με διάμετρο περίπου δύο εκατοστά (0,85 ίντσες) και χωρητικότητα έως και τρία Gigabyte -αρκετή για 30 έως 60 ώρες μουσικής.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρείας Μιντόρι Σουζούκι η Toshiba θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες το καλοκαίρι του 2004 προκειμένου να αρχίσει τη μαζική παραγωγή το 2005. Η τιμή του δίσκου δεν έχει ακόμα καθοριστεί, εκτιμάται όμως ότι δεν θα υπερβαίνει τα 300 δολάρια.
Ο μικρότερος σκληρός δίσκος μέχρι σήμερα πιστεύεται ότι ήταν το Microdrive της Hitachi Global Storage Technologies με διάμετρο μία ίντσα (2,54 εκατοστά) και χωρητικότητα 4GB.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ιράν: Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου έπειτα από τις δηλώσεις Τραμπ για επιδίωξη συμφωνίας με την Τεχεράνη
- Το Ιράν θα χρειαστεί να ξεπεράσει τη δυσπιστία έναντι των ΗΠΑ για να διεξαχθούν συνομιλίες, λέει ο Αραγτσί
- Βενεζουέλα και Δομινικανή Δημοκρατία αποκαθιστούν τις προξενικές υπηρεσίες και τις αεροπορικές συνδέσεις
- Ο Τραμπ κλείνει το Κέντρο Κένεντι στην Ουάσιγκτον για διετή ανακαίνιση
- Λίβανος: Νέες επιδρομές του Ισραήλ με 1 νεκρό και 7 τραυματίες, ανάμεσά τους 2 παιδιά
- Κολομβία: Πεθαίνει από πνιγμό ο υπ’ αριθμόν 2 του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών

