Ταμπού εξακολουθεί να παραμένει η ανδρική ανικανότητα
Λονδίνο: Ταμπού εξακολουθεί να παραμένει το πρόβλημα της ανδρικής ανικανότητας, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία από το ίδρυμα Impotence Association.
Λονδίνο: Ταμπού εξακολουθεί να παραμένει το πρόβλημα της ανδρικής ανικανότητας, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία από το ίδρυμα Impotence Association.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι του βρετανικού φορέα, η ανικανότητα πλήττει περίπου έναν στους δέκα άνδρες και η επίδραση της αυξάνεται με το πέρασμα των ετών. Ωστόσο, το 50% των ανδρών δεν αναζητεί τη βοήθεια κάποιου ειδικού και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εθελοτυφλούν απέναντι στο πρόβλημα για ολόκληρες δεκαετίες, παρότι το 95% των περιπτώσεων μπορεί να θεραπευτεί.
«Η ανικανότητα έχει μεγάλο αντίκτυπο στον ψυχισμό των ανδρών, τους κάνει να ντρέπονται, να νιώθουν ανεπαρκείς και ανασφαλείς, επηρεάζει τις σχέσεις τους, την επαγγελματική τους ζωή, την καθημερινή τους διάθεση», λέει χαρακτηριστικά η Δρ. Αν Τέιλορ, επικεφαλής του Impotence Association. Και συμπληρώνει: «Τα επίσημα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας καταδεικνύουν ότι οι περισσότεροι άνδρες υποφέρουν σιωπηλά για δύο έως τρία χρόνια προτού καταφύγουν σε κάποιον ειδικό. Οι περισσότεροι, μάλιστα, δεν έχουν καν μιλήσει για το πρόβλημα ούτε στον ίδιο το σύντροφό τους».
Σε άλλα σημεία της έρευνας, που περιέλαβε συνολικά 3.000 άνδρες, αποδεικνύεται ότι περίπου το 70% ένιωθαν έντονο άγχος για την κατάστασή τους, το 60% έπασχε από κατάθλιψη και το 8% ανέφερε ότι επηρέαζε έντονα και την αποδοτικότητα της εργασίας τους.
Επίσης, σχεδόν οι μισοί από τους άνδρες τόνισαν ότι είχαν πρόβλημα με τη σύντροφό τους και μάλιστα υπήρχε ένα ποσοστό 9% που κατέληξε σε χωρισμό.
Όσον αφορά τα φάρμακα κατά της στυτικής δυσλειτουργίας, η Δρ.Τέιλορ ανέφερε ότι η εμφάνισή τους βελτίωσε μερικώς την κατάσταση, ωστόσο το όλο ζήτημα εξακολουθεί να παραμένει ταμπού για το «ισχυρό φύλο».
«Η ανικανότητα δεν πρέπει να προβληματίζει τους άνδρες, διότι στο μεγαλύτερο μέρος των περιπτώσεων θεραπεύεται. Η συμβουλή μας είναι να καταφεύγουν άμεσα σε κάποιον ιατρό και να μην αισθάνονται ντροπή, διότι το πρόβλημα ισχύει για πλήθος ανθρώπων και μπορεί να αντιμετωπιστεί», λέει χαρακτηριστικά η Δρ. Τέιλορ.
health.in.gr
- Ιωάννινα: Δύο οδηγοί στο νοσοκομείο έπειτα από σφοδρή σύγκρουση βαν με Ι.Χ.
- Κατώτατος μισθός: Γιατί ένας 25χρονος μπορεί να παίρνει περισσότερα καθαρά
- Συνελήφθη 24χρονος για επικίνδυνη οδήγηση στη Θεσσαλονίκη: Έτρεχε με 171χλμ/ώρα με όριο τα 80
- Σε δύσκολη θέση ο Βαλβέρδε – Οι οπαδοί της Μπιλμπάο κούνησαν λευκές πετσέτες
- Κουτσούμπας: Η διέξοδος για τις γυναίκες βρίσκεται στη σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων
- Από άστεγος σε εκατομμυριούχος: Ένα ξυστό των 20 δολαρίων χάρισε 1 εκατομμύριο σε άνδρα στις ΗΠΑ
- Στο χείλος του γκρεμού η Μονακό: Μεγάλες εντάσεις, αποχωρήσεις παικτών και στο… βάθος παραίτηση Σπανούλη
- Ήπειρος: Πώς εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία μετά τα 5,3R – «Κύρια δόνηση» λέει ο Γκανάς στο in
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 0θ.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/raul-escobar-xP2-OoPaz6k-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442