Διαπραγμάτευση του σχεδίου Ανάν με βάση το εθνικό συμφέρον, ζητά ο Ν.Κωνσταντόπουλος
Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας οφείλουν να πράξουν το εθνικό συμφέρον και να κινηθούν με μεγάλη προσοχή, τόνισε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, μιλώντας το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ, που συνεδρίασε με αφορμή τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
43
Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας οφείλουν να πράξουν το εθνικό συμφέρον και να κινηθούν με μεγάλη προσοχή, τόνισε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, μιλώντας το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ, που συνεδρίασε με αφορμή τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε το σχέδιο Ανάν «συμβιβασμό» για τη διευθέτηση ενός συνόλου προβλημάτων και ενός ολόκληρου πλέγματος σχέσεων, ταυτόχρονα όμως επισήμανε ότι θα ήταν ανιστόρητο και επιπόλαιο να ωραιοποιηθεί.
Το σχέδιο, προσέθεσε, περιέχει θετικά αλλά και αρνητικά τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπιστούν, ενώ δεν πρέπει να υποβαθμιστεί ο κίνδυνος που υπάρχει τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα να λειτουργήσουν σε βάρος μιας συμφωνίας και λύσης.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι κατά τη διαπραγμάτευση που θα γίνει η ελληνική και η κυπριακή πλευρά πρέπει να είναι πολύ καλά προετοιμασμένες, αφού το ζητούμενο είναι η εθνική στρατηγική και η συνεννόηση, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.
Στο σημείο αυτό επανέλαβε την πρότασή του για σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία θα συμβάλλει στην καλύτερη προετοιμασία της Ελλάδας.
Αναφερόμενος σε δηλώσεις της κ. Παπαρήγα ότι δεν αποδέχεται το σχέδιο Ανάν ως βάση διαπραγμάτευσης, ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε το σχέδιο του ΟΗΕ έχει γίνει σε γενικές γραμμές δεκτό και από την ΕΕ και διερωτήθηκε ποια διεθνοποίηση άραγε έχει υπόψη της η γγ του ΚΚΕ. «Ενδεχομένως κάποιου άλλου πλανήτη» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνασπισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών έως τις 8 Μαΐου
- Ο Αντετοκούνμπο και το σενάριο να γίνει ξανά συμπαίκτης με Λίλαρντ και Χόλιντεϊ
- Το σχέδιο διάσωσης 75 εκατ. ευρώ του ΥΠΕΝ για διατηρητέα κτίρια
- Αλιβέρι: Θρίλερ με την εξαφάνιση του επιχειρηματία και πολύτεκνου πατέρα – Η μαρτυρία για το δεύτερο ταξί
- «Ο διάβολος φοράει Prada»: Ποια είναι η «αληθινή» Έμιλι της ταινίας
- Η Χάποελ «χρυσώνει» τον Οτούρου με συμβόλαιο 2.700.000 ευρώ!
- Αμπελόκηποι: Η καταγγελία που αποκάλυψε το γηροκομείο – κολαστήριο
- Το συγκινητικό αντίο πιλότου στην τελευταία του προσγείωση – «Δεν αλλάζω επάγγελμα αλλά τρόπο ζωής»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)






























![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442