Ο τρόπος ζωής μας αλλάζει, αλλά το ανθρώπινο σώμα όχι. Ίσως γι αυτό αρρωσταίνουμε
Η θεωρία του Δαρβίνου για την εξέλιξη δίνει κατά ορισμένους επιστήμονες την απάντηση της «υποταγής» του ανθρώπινου οργανισμού σε μία σειρά «σύγχρονων» παθήσεων. «Απλώς δεν σχεδιαστήκαμε για τον 21ο αιώνα, αλλά για μία πιο... απλή ύπαρξη» εξηγούν.
51
Η θεωρία του Δαρβίνου για την εξέλιξη δίνει κατά ορισμένους επιστήμονες την απάντηση της «υποταγής» του ανθρώπινου οργανισμού σε μία σειρά «σύγχρονων» παθήσεων, όπως η καρδιοπάθεια και η παχυσαρκία. «Απλώς δεν σχεδιαστήκαμε για τον 21ο αιώνα, αλλά για μία πιο… απλή ύπαρξη» εξηγούν.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, Ράντολφ Νέσε, ο ανθρώπινος οργανισμός έχει από καιρό σταματήσει να εξελίσσεται, και έτσι αδυνατεί να αντεπεξέλθει στους ρυθμούς του δυτικού τρόπου ζωής. Καλείται να δουλέψει «εκτός προδιαγραφών» γι αυτό και καθίσταται εξαιρετικά ευάλωτος σε σύγχρονες μάστιγες όπως η καρδιοπάθεια και η παχυσαρκία.
Οι παθήσεις αυτές, ακόμη και η χρήση ναρκωτικών ουσιών, αποδίδονται από τον Αμερικανό καθηγητή στο γεγονός ότι το ανθρώπινο σώμα δεν ταιριάζει με το περιβάλλον στο οποίο ζει σήμερα. «Αυτές οι παθήσεις δεν συναντώνται σε άλλα σημεία του πλανήτη (εκτός Δύσης) όπου οι άνθρωποι ζουν μία πιο απλή ζωή» υπογραμμίζει.
Και με άξονα πάντα τη θεωρία του Δαρβίνου για την εξέλιξη υπογραμμίζει: «Στα μοντέρνα νοσοκομεία της Δύσης η πλειονότητα των νοσηλευομένων βρίσκεται εκεί για προβλήματα υγείας, τα οποία δεν εμφανίζονταν ποτέ δέκα εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν ζούσαμε σε ένα πιο φυσικό περιβάλλον».
«Το σώμα μας είναι σχεδιασμένο για τους ανθρώπους που περπατούσαν 40 χιλιόμετρα καθημερινά αναζητώντας τροφή και νερό. Το διαιτολόγιό τους ήταν πλούσιο σε φυτικές ίνες και χαμηλό σε λιπαρά. Κανείς δεν ήταν υπέρβαρος» καταλήγει μιλώντας στο BBC.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: 4 μετανάστες νεκροί σε κέντρα όπου μετήχθησαν από την υπηρεσία μετανάστευσης
- Η κυβέρνηση Τραμπ αποκαλύπτει μέρος του εκρηκτικού φακέλου Επσταϊν
- Ρωσία: Ταξιδεύει στις ΗΠΑ ο απεσταλμένος του Πούτιν για συνάντηση με Γουίτκοφ και Κούσνερ
- Αϊτή: Δύναμη ασφαλείας 7.500 ανδρών διαφόρων χωρών συγκροτούν οι ΗΠΑ για να υποταχθούν οι συμμορίες
- Συρία: Πλήξαμε «πάνω από 70 στόχους» με «αεροσκάφη, ελικόπτερα και πυροβολικό», λένε οι ΗΠΑ
- Βολιβία: Διαδηλώσεις εναντίον της κατάργησης των επιδοτήσεων στα καύσιμα από τη νέα δεξιά κυβέρνηση


