38

Παρών στα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, στις 16 Οκτωβρίου, θα είναι ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. Μαζί του θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργιος Παπανδρέου και ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Αβεροφείου Σχολής διοργανώνουν στις 17 Οκτωβρίου, στον εξωτερικό χώρο της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης, συναυλία του καταγόμενου από την Αίγυπτο συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Αιγυπτιωτών, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ελληνικού Πολιτισμού Αποδήμων «Κ.Π.Καβάφη», η προτομή του μεγάλου ποιητή θα λαμπρύνει το νέο μέγαρο της γνώσης στη γενέτειρα του. Το έργο είναι προσφορά του διακεκριμένου γλύπτη από το Κάιρο Καρόλου Καμπελόπουλου, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Παρίσι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ