Η Microsoft εξαγόρασε τη βρετανική εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών Rare
Στην εσωτερική ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών για την πρώτη της παιχνιδομηχανή επενδύει η Microsoft με την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας Rare, έναντι του υψηλού -ακόμα και για τον κολοσσό του λογισμικού- ποσού 375 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά.
39
Στην εσωτερική ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών για την πρώτη της παιχνιδομηχανή επενδύει η Microsoft με την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας Rare, έναντι του υψηλού -ακόμα και για τον κολοσσό του λογισμικού- ποσού 375 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά.
Το γεγονός ήταν αναμενόμενο, καθώς προ διημέρου η Nintendo έκανε γνωστό ότι πούλησε στη Microsoft το ποσοστό της συμμετοχής της (49%) στην Rare.
Στο εξής η Rare θα αναπτύσσει τίτλους μόνο για την κονσόλα της Microsoft. Ήδη έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη πέντε νέων τίτλων για το Χbox, όπως το παιχνίδι δράσης-ρόλων Kameo που αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2003.
Η Νintendo θα διατηρήσει τα πνευματικά δικαιώματα σε τίτλους που ανέπτυξε για λογαριασμό της η βρετανική εταιρεία με δημοφιλείς ήρωες όπως ο Donkey Kong, και η Star Fox. Πάντως, οι πωλήσεις των τίτλων της Rare για παιχνιδομηχανές Nintendo ισοδυναμούσε με το 9,5% των συνολικών πωλήσεων βιντεοπαιχνιδιών για Nintendo το οικονομικό έτος 2001 και μόλις 1,5% το 2002.
Σύμφωνα με τη Rare, η επιτυχία των τίτλων της είναι δεδομένη, αφού ο μέσος όρος των πωλήσεών της ανά τίτλο έχει φτάσει τα 1,4 εκατομμύρια αντίτυπα, αριθμός ρεκόρ για τη βιομηχανία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα τελευταία λόγια της Νοέλια πριν από την ευθανασία – Οι βιασμοί, η απελπισία και η βουτιά στο κενό
- Τι σημαίνει η συμμετοχή των Χούθι στον πόλεμο – «Θα μπορούσαν να μπλοκάρουν τη Διώρυγα του Σουέζ»
- Χρήστος Δάντης: Ξανά στο νοσοκομείο – Η νέα εξέλιξη στην υγεία του
- Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να βρεθεί στην τετράδα της Euroleague
- Αυτά είναι τα επτά νησιά που κρατούν τα κλειδιά του Στενού του Ορμούζ
- Όταν η ώρα δεν ακολουθεί τους κανόνες: Oι πιο παράξενες ζώνες ώρας στον κόσμο
