Ερευνητής της Microsoft εντόπισε την πρώτη φορά που κάποιος χαμογέλασε διαδικτυακά
Το smiley :-) ένα από τα πλέον γνωστά και αγαπημένα σύμβολα που όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει στην επικοινωνία μας στο Διαδίκτυο, έχει και αυτό τη μικρή του ιστορία. Σύμφωνα με Αμερικανό ερευνητή, η επίσημη «πρώτη» του έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου 1982.
30
Το smiley 🙂 ένα από τα πλέον γνωστά και αγαπημένα σύμβολα που όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει στην επικοινωνία μας στο Διαδίκτυο, έχει και αυτό τη μικρή του ιστορία. Σύμφωνα με Αμερικανό ερευνητή, η επίσημη «πρώτη» του σε οθόνη υπολογιστή έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου 1982.
Μιλώντας στο Νews.com ο Μάικ Τζόουνς σημειώνει ότι η συγκεκριμένη «αποστολή» απασχόλησε δεκάδες ερευνητές της εταιρείας. «Μετά από μεγάλες προσπάθειες αποφάσισα να κοιτάξω σε bulletin boards της δεκαετίας του 1980 από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon.
Εκεί ανακάλυψα μια ηλεκτρονική επιστολή του Σκοτ Φάλμαν με ημερομηνία 19 Σεπτεμβρίου 1982. Ο Φάλμαν έγραφε στον συνομιλητή του: Προτείνω να χρησιμοποιήσουμε το παρακάτω σύμβολο για να μαρκάρουμε τα αστεία: :-). Διάβασέ το πλάγια.
» Επιπλέον, έχω την εντύπωση ότι είναι πιο οικονομικό να μαρκάρουμε και πράγματα που δεν είναι αστεία. Για τον λόγο αυτό, χρησιμοποίησε το σύμβολο :-(.»
Μελετώντας ολόκληρη τη συνομιλία του Φάλμαν, ο ερευνητής της Microsoft διαπίστωσε ότι η «γέννηση» του συγκεκριμένου συμβόλου πέρασε από πολλά στάδια…
«Προτείνω να χρησιμοποιήσουμε το αστέρι (*) για τα αστεία μας» έγραφε ο ένας συνομιλητής, για να λάβει την απάντηση από τον Φάλμαν:
«Ίσως είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε το %».
Ακολούθησαν νέες διαφωνίες και προτάσεις από τον συνομιλητή του, για να επανέλθει ο Φάλμαν με την… τελική πρόταση:
«Προτείνω να χρησιμοποιήσουμε το 🙂 για τα αστεία μας.»
Αξίζει να αναφερθεί ότι η ακριβής ημερομηνία ανακάλυψης του e-mail δεν είναι γνωστή. Η πλειονότητα μιλά για το 1971, ωστόσο, ο αποκαλούμενος «πατέρας του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου», Ρέι Τόμλινσον, ομολογεί ότι δεν θυμάται ακριβώς πότε έστειλε για πρώτη φορά τέτοιο μήνυμα ούτε βέβαια τον παραλήπτη του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: 4 μετανάστες νεκροί σε κέντρα όπου μετήχθησαν από την υπηρεσία μετανάστευσης
- Η κυβέρνηση Τραμπ αποκαλύπτει μέρος του εκρηκτικού φακέλου Επσταϊν
- Ρωσία: Ταξιδεύει στις ΗΠΑ ο απεσταλμένος του Πούτιν για συνάντηση με Γουίτκοφ και Κούσνερ
- Αϊτή: Δύναμη ασφαλείας 7.500 ανδρών διαφόρων χωρών συγκροτούν οι ΗΠΑ για να υποταχθούν οι συμμορίες
- Συρία: Πλήξαμε «πάνω από 70 στόχους» με «αεροσκάφη, ελικόπτερα και πυροβολικό», λένε οι ΗΠΑ
- Βολιβία: Διαδηλώσεις εναντίον της κατάργησης των επιδοτήσεων στα καύσιμα από τη νέα δεξιά κυβέρνηση


