Αντισυνταγματική η απαγόρευση των παιχνιδιών στους υπολογιστές και τα Ίντερνετ καφέ
Δικαστήριο της συμπρωτεύουσας αθώωσε τρία άτομα που κατηγορούνταν για παράβαση του νόμου περί απαγόρευσης παιγνίων με το σκεπτικό ότι ο νόμος έρχεται σε σύγκρουση με άρθρα του Συντάγματος που αφορούν, μεταξύ άλλων, την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.
39
Απόφαση-σταθμό για το νέο νόμο ο οποίος απαγορεύει την εγκατάσταση και διεξαγωγή ψυχαγωγικών παιχνιδιών σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές ακόμα και μέσω Ίντερνετ, εξέδωσε χτες, Τρίτη, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο αθώωσε τρία άτομα που κατηγορούνταν για παράβαση του νόμου περί απαγόρευσης παιγνίων με το σκεπτικό ότι ο νόμος έρχεται σε σύγκρουση με άρθρα του Συντάγματος που αφορούν, μεταξύ άλλων, την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.
Η δίκη αυτή ήταν η πρώτη που έγινε στην Ελλάδα μετά την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου που ψηφίστηκε στα μέσα Ιουλίου από το τμήμα διακοπής των εργασιών της Βουλής. Οι συλλήψεις των τριών ατόμων είχαν γίνει στις 27 Αυγούστου σε δύο Ιντερνετ
καφέ, στην Καλαμαριά και το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν οι Γιάννης Κυφωνίδης, Χρήστος Ιορδανίδης και Βαγγέλης Αλατζόγλου καθώς διαπιστώθηκε ότι πελάτες τους έπαιζαν παιχνίδια στο Ίντερνετ.
Ωστόσο, όπως δηλώνει το Πανελλήνιο Σωματείο ιδιοκτητών Ιντερνετ καφέ, μέλη του οποίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια με αφορμή την παραπομπή των μελών του, τεχνικά είναι αδύνατο να ελεγχθούν αν οι χρήστες
του διαδικτύου που επισκέπτονται τα καταστήματά τους ασχολούνται με παιχνίδια, ενώ πουθενά, σε ολόκληρη την Ευρώπη δεν ισχύει κάτι παρόμοιο.
Επίσης, χτες, Τρίτη ο ιδιοκτήτης Ίντερνετ καφέ στη Θεσσαλονίκη, Αλέξης Αστεριάδης, επέλεξε να διαμαρτυρηθεί για την απαγόρευση παιγνίων σκαρφαλώνοντας στον Λευκό Πύργο και αναρτώντας πανό με την επιγραφή «Όχι στη λογοκρισία του Internet». O Α.Αστεριάδης συνελήφθη με την κατηγορία παραβίασης νόμου περί αυθαίρετης υπαίθριας διαφήμισης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- ΗΠΑ: 4 μετανάστες νεκροί σε κέντρα όπου μετήχθησαν από την υπηρεσία μετανάστευσης
- Η κυβέρνηση Τραμπ αποκαλύπτει μέρος του εκρηκτικού φακέλου Επσταϊν
- Ρωσία: Ταξιδεύει στις ΗΠΑ ο απεσταλμένος του Πούτιν για συνάντηση με Γουίτκοφ και Κούσνερ
- Αϊτή: Δύναμη ασφαλείας 7.500 ανδρών διαφόρων χωρών συγκροτούν οι ΗΠΑ για να υποταχθούν οι συμμορίες
- Συρία: Πλήξαμε «πάνω από 70 στόχους» με «αεροσκάφη, ελικόπτερα και πυροβολικό», λένε οι ΗΠΑ
- Βολιβία: Διαδηλώσεις εναντίον της κατάργησης των επιδοτήσεων στα καύσιμα από τη νέα δεξιά κυβέρνηση


