Ο «πατέρας» του Σνούπι απέκτησε μουσείο στην Καλιφόρνια
Μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Τσαρλς Σουλτς, του δημιουργού του Σνούπι, του Τσάρλι Μπράουν και των άλλων Peanuts, εγκαινιάστηκε το Σαββατοκύριακο στην Καλιφόρνια.
38
Ένα νέο μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του δημιουργού των Peanuts, Τσαρλς Σουλτς, ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Καλιφόρνια, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που πέρασε.
Το Μουσείο και Ερευνητικό Κέντρο Τσαρλς Σουλτς βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το στούντιο, όπου ο σκιτσογράφος έδινε ζωή στον Σνούπι, τον Τσάρλι Μπράουν και τους άλλους πασίγνωστους χαρακτήρες του.
Σύμφωνα με το BBC, στα εκθέματα του μουσείου περιλαμβάνεται η μακέτα του τελευταίου εργαστηρίου του Σουλτς, πολλά κόμικ, μια τοιχογραφία και ένα γλυπτό βάρους τριών τόνων, που απεικονίζει τον Σνούπι.
Ο «πατέρας» του Σνούπι πέθανε τον Φεβρουάριο του 2000 σε ηλικία 77 ετών. Λίγους μήνες πριν είχε διαπιστωθεί ότι έπασχε από καρκίνο του εντέρου.
Η σειρά Peanuts πρωτοεμφανίστηκε στις 2 Οκτωβρίου 1950. Από τότε ο Τσάρλι Μπράουν με την παρέα του έκαναν το γύρο του κόσμου, εμφανιζόμενοι σε περισσότερες από 2.400 εφημερίδες 68 χωρών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας



