Την «Υψιπύλη» του Ευριπίδη παρουσιάζει το Αμφι-Θέατρο στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου
Με την Υψιπύλη του Ευριπίδη δίνει το παρών στην Επίδαυρο το Αμφι-Θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου στις 12 και 13 Ιουλίου. Η μετάφραση είναι του Τάσου Ρούσου, η σκηνοθεσία του Σπύρου Ευαγγελάτου και η Λήδα Τασοπούλου ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο.
38
Με την Υψιπύλη του Ευριπίδη δίνει το παρών στην Επίδαυρο το Αμφι-Θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου στις 12 και 13 Ιουλίου. Η μετάφραση είναι του Τάσου Ρούσου, η σκηνοθεσία του Σπύρου Ευαγγελάτου και η Λήδα Τασοπούλου ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο.
Η Υψιπύλη είναι μια από τις τραγωδίες του Ευριπίδη που δεν έχει διασωθεί ολόκληρη. Διδάχθηκε το 408 π.Χ., αλλά δεν έχει ποτέ παρουσιαστεί στο σύγχρονο θέατρο. Θεωρείται από τους ειδικούς ότι συγγενεύει αισθητικά με την Ελένη και την Ιφιγένεια εν Αυλίδι και πως χρονικά γειτνιάζει με τον Ορέστη και τις Φοίνισσες.
Στην Υψιπύλη επανέρχεται το θέμα των διδύμων που μετά τη γέννησή τους αποχωρίζονται τη μητέρα τους, για να τη συναντήσουν έπειτα από χρόνια και να τη σώσουν από μια δύσκολη κατάσταση. Σύμφωνα με το έργο, η Υψιπύλη συνέλαβε από τον Ιάσονα δίδυμους γιους, όταν αυτός βρισκόταν στη Λήμνο. Η ίδια βρίσκεται σε δεινή θέση, γιατί πέθανε ένα παιδί που της είχαν αναθέσει να φροντίζει. Η διαμεσολάβηση των γιων της θα τη σώσει από βέβαιο θάνατο.
Οι παραστάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Καύσιμα: Στα 2 ευρώ ήδη η βενζίνη – Και δεν είναι ο πόλεμος ο λόγος…
- Η Μέριλιν Μονρόε μισούσε τον Λόρενς Ολίβιε κι αυτός την έλεγε «σκύλα» – Δημιούργησαν μια εξαιρετική ταινία
- Ελληνοαμερικάνος «καμικάζι» – Ποιος είναι ο 30χρονος «dirtibike» που συνελήφθη για σούζες και επικίνδυνη οδήγηση
- Στρατιωτικό συνασπισμό για την εξάλειψη των καρτέλ στη Λατινική Αμερική ανακοίνωσε ο Τραμπ
- H Ευδοκία Ρουμελιώτη αποκαλύπτει τα λόγια που της είπε η μητέρα της λίγο πριν παντρευτεί
- Κρήτη: Απήγαγε και απείλησε την πρώην σύντροφό του ότι θα δημοσιεύσει γυμνές φωτογραφίες της


