«Πειρατικός» Χάρι Πότερ αγνώστου συγγραφέα κυκλοφορεί στο Πεκίνο
Αγνωστος Κινέζος συγγραφέας, κρίνοντας πως η Τζ.Κ.Ρόουλινγκ έχει καθυστερήσει πολύ να εκδώσει νέο βιβλίο του Χάρι Πότερ, ανέλαβε να καλύψει το κενό στην κινεζική αγορά. Το πειρατικό βιβλίο πωλείται στους δρόμους του Πεκίνου για ένα δολάριο.
38
Αγνωστος Κινέζος συγγραφέας, κρίνοντας πως η Τζ.Κ.Ρόουλινγκ έχει καθυστερήσει πολύ να εκδώσει βιβλίο με νέες περιπέτειες του Χάρι Πότερ, ανέλαβε ο ίδιος (ή η ίδια) να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε στην κινεζική αγορά. Κρίνοντας από τις πωλήσεις, οι φίλοι του διοπτροφόρου ήρωα είχαν ήδη «χωνέψει» τις παλαιότερες ιστορίες και ήταν έτοιμοι για νέες.
Έτσι, το βιβλίο με τίτλο Ο Χάρι Πότερ και η Λεοπάρδαλη Αντιμετωπίζουν το Δράκο, το οποίο κανείς μπορεί να βρει εύκολα στους δρόμους του Πεκίνου έναντι ενός δολαρίου, σημειώνει μεγάλη εμπορική επιτυχία, παρά το γεγονός ότι δεν μιλά για τον «αυθεντικό» Χάρι Πότερ.
Βέβαια, η κυκλοφορία του πειρατικού βιβλίου γεμίζει ανησυχία τον εκδοτικό οίκο που έχει αναλάβει την έκδοση των βιβλίων της Τζ.Κ.Ρόουλινγκ στην Κίνα. Σύμφωνα με το BBC, που αναδημοσιεύει άρθρο της εφημερίδας The Times, ο άγνωστος συγγραφέας έχει τυπώσει στο βιβλίο τόσο τη φωτογραφία της Ρόουλινγκ όσο και τα ονόματα του εκδοτικού οίκου και του επίσημου μεταφραστή.
Ωστόσο, η ιστορία που ξετυλίγεται στο πειρατικό βιβλίο δεν έχει καμία σχέση με τη συνήθη πλοκή που δίνει η Ρόουλινγκ στα βιβλία της. Ο Χάρι Πότερ, βρεγμένος από μια μυστηριώδη βροχή, μεταμορφώνεται σε χοντρό και τριχωτό νάνο και χάνει τις μαγικές ικανότητές του, καθώς παλεύει τις δυνάμεις του κακού που έχουν τη μορφή ενός δράκου.
Πολλοί από τους ήρωες των άλλων βιβλίων της Ρόουλινγκ, που έχουν πεθάνει σε προηγούμενες ιστορίες, ανασταίνονται στο βιβλίο αυτό και άλλοι νέοι εμφανίζονται, για να δημιουργηθεί μια πλοκή που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε Χάρι Πότερ και βιβλίο του Τόλκιν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βίντεο από Nτουμπάι: Θραύσματα πυραύλου έπεσε σε ΙΧ – Νεκρός ο οδηγός
- Αταλάντα – Ουντινέζε 2-2: Έμεινε πίσω στη μάχη της Ευρώπης η ομάδα του Μπέργκαμο
- Φωτιά στο κτίριο του παλαιού Λιμεναρχείου στην Πάτρα
- Ντουμπάι: Καπνός σε πολυώροφο κτίριο στη μαρίνα – Αναφορές για εκρήξεις
- Ιράν: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των 168 παιδιών που σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό σχολείου
- Λάρισα: Πώς δρούσε η οικογενειακή σπείρα που έκανε κομπίνες με «χρυσές» λίρες – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ τα «κέρδη»

