Στο μικροσκόπιο της ΠΟΥ οι έρευνες για καρκινογόνες ουσίες στις πλούσιες σε υδατάνθρακες τροφές
Γενεύη: Ξεκίνησαν την Τρίτη 25 Ιουνίου στη Γενεύη της Ελβετίας οι εργασίες της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) με αντικείμενο την εξέταση μελετών που δημοσιεύθηκαν φέτος και ενοχοποιούν τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες για πιθανή πρόκληση καρκίνου.
Γενεύη: Ξεκίνησαν την Τρίτη 25 Ιουνίου στη Γενεύη οι εργασίες της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) με αντικείμενο την εξέταση μελετών που δημοσιεύθηκαν φέτος και ενοχοποιούν τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες για ανάπτυξη καρκίνου.
Οι 25 ειδικοί από τη δυτική Ευρώπη, τον Καναδά και τις ΗΠΑ αναμένεται να εξετάσουν τα συμπεράσματα σουηδικής μελέτης του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, σύμφωνα με τα οποία καρκινογόνες ουσίες πιθανόν να δημιουργούνται κατά το στάδιο του μαγειρέματος τροφών όπως οι τηγανητές πατάτες, οι φρυγανιές, το ρύζι και τα δημητριακά.
Συγκεκριμένα, η ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου υποστηρίζει ότι μια σακούλα πατατάκια πιθανόν να περιέχει ποσότητα της ουσίας ακρυλαμίδη περίπου 500 φορές περισσότερη από τη συνιστώμενη συγκέντρωση που έχει οριοθετήσει με κατευθυντήρια οδηγία η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.
Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώθηκαν και από έρευνες Νορβηγών και Βρετανών ειδικών, γεγονός που ώθησε την ΠΟΥ να εξετάσει επισταμένως το σοβαρό αυτό ζήτημα.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΟΥ, Δρ Τζόργκεν Σλουντ, επισημαίνεται ότι πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα, η αποσαφήνιση του οποίου ενδέχεται να συμβάλει στον τομέα της πρόληψης του καρκίνου.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.