Το σχέδιο του Όσκαρ οδηγεί στα δικαστήρια την Ακαδημία Κινηματογράφου των ΗΠΑ
Και το βραβείο κερδίζει...
30
Στα δικαστήρια βρίσκεται η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου με τους συγγενείς του Τζορτζ Στάνλεϊ, του γλύπτη που δημιούργησε το αγαλματίδιο των βραβείων Όσκαρ. Σκοπός της Ακαδημίας, να αποκτήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα του βραβείου.
Όπως μετέδωσε το BBC, η εξέλιξη αυτή ήλθε μετά το γράμμα που έστειλε στην Ακαδημία ο Ρίτσαρντ Έντι, θετός γιος του γλύπτη, και στο οποίο ανέφερε ότι σε αυτόν ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα του αγαλματιδίου για τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και τις χώρες της Κοινοπολιτείας.
Απαντώντας, η Αμερικανική Ακαδημία τόνισε ότι ο ίδιος ο δημιουργός ουδέποτε δημιούργησε ή έθεσε τέτοιο θέμα και ότι το ζήτημα θα επιλυθεί μέσω των δικαστηρίων.
Η περίφημη δημιουργία του Τζορτζ Στάνλεϊ, ο ιππότης που στέκεται πάνω σε μια μπομπίνα κρατώντας στα χέρια του ένα σπαθί, υιοθετήθηκε το 1928 μεταξύ πολλών άλλων προτάσεων που είχαν τότε κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το μήνυμα του Φουστέρ για την επιστροφή στο Καραϊσκάκη: «Μεγάλα συναισθήματα, μια ανάμνηση για πάντα»
- Ο Σωκράτης Μάλαμας επέστρεψε με νέο άλμπουμ και μικρές ιστορίες σχέσεων
- ΣΥΡΙΖΑ: Άβολες αλήθειες για τις επιδόσεις Μητσοτάκη στο ζήτημα του κόστους ζωής των Ελλήνων από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ
- «Κανείς δεν επικοινώνησε με τη Λόρα» λέει η μητέρα της – Συνεχίζεται η αναζήτηση της 16χρονης
- Φοινικούντα: «Τη ζωή του φοβόταν» – Νέα στοιχεία για το διπλό φονικό
- Warriors: Μια δυναστεία στο λυκόφως



