Ανιση αντιμετώπιση των παιδιών του Ισραήλ από Έλληνες καλλιτέχνες καταγγέλλει ο Σασόν
Ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Νταλάρας ήταν οι παραλήπτες της επιστολής του Ντ.Σασόν, με την οποία ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αθήνα εκφράζει -εμμέσως πλην σαφώς- το παράπονό του για διάκριση μεταξύ των παιδιών της Παλαιστίνης και της χώρας του.
43
Επιστολή διαμαρτυρίας στον Μίκη Θεοδωράκη και τους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν την Παρασκευή σε συναυλία για τα παιδιά της Παλαιστίνης απέστειλε την Πέμπτη ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα.
Στην επιστολή ο Ντέιβιντ Σασόν τονίζει ότι κάθε εκδήλωση που γίνεται για παιδιά, και ιδιαίτερα για παιδιά που βρίσκονται εγκλωβισμένα σε αιματηρές σύγκρουσεις όπως στη Μέση Ανατολή, είναι πάντοτε κάτι θετικό. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει «πρέπει να θυμόμαστε ότι τα παιδιά είναι πάντα παιδιά, όπου και εάν βρίσκονται, ανεξάρτητα από την πλευρά της διένεξης, στην οποία γεννήθηκαν».
Παράλληλα, ο κ. Σασόν απαντά σε πρόσφατες δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα με αφορμή τη συναυλία.
«Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε τις δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα σε συνέντευξη Τύπου, ο οποίος είναι πολύ αγαπητός στο Ισραήλ, όπου ισχυρίστηκε ότι δήθεν υπήρξαν πιέσεις από κάποια πλευρά για τη μη πραγματοποίηση στην Ελλάδα μουσικών εκδηλώσεων συμπαράστασης» επισημαίνει ο κ. Σασόν.
Καταλήγοντας, ο πρεσβευτής του Ισραήλ υπογραμμίζει ότι οι μόνες εκδηλώσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες ήταν για τους Παλαιστινίους, ενώ τα «δεινά των Ισραηλινών από τις δολοφονικές τρομοκρατικές επιθέσεις αγνοήθηκαν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η Μέριλιν Μονρόε μισούσε τον Λόρενς Ολίβιε κι αυτός την έλεγε «σκύλα» – Δημιούργησαν μια εξαιρετική ταινία
- Ελληνοαμερικάνος «καμικάζι» – Ποιος είναι ο 30χρονος «dirtibike» που συνελήφθη για σούζες και επικίνδυνη οδήγηση
- Στρατιωτικό συνασπισμό για την εξάλειψη των καρτέλ στη Λατινική Αμερική ανακοίνωσε ο Τραμπ
- H Ευδοκία Ρουμελιώτη αποκαλύπτει τα λόγια που της είπε η μητέρα της λίγο πριν παντρευτεί
- Κρήτη: Απήγαγε και απείλησε την πρώην σύντροφό του ότι θα δημοσιεύσει γυμνές φωτογραφίες της
- LIVE: Ρέξαμ – Τσέλσι


