«Βάκχες» στο Ηρώδειο από τον ολλανδικό θίασο Ζάιντελεϊκ Τόνελ Ολάντια
Ενθουσιασμένοι, επειδή θα παίξουν στο Ηρώδειο, δηλώνουν τα μέλη του ολλανδικού θιάσου Ζάιντελεϊκ Τόνελ Ολάντια, που παρουσιάζουν στις 2 και 3 Ιουνίου τις Βάκχες του Ευριπίδη. Η παράσταση θα επαναληφθεί στις 6 Ιουνίου στο Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης.
38
Ενθουσιασμένοι επειδή θα παίξουν στο Ηρώδειο, «σε ένα από τα καλύτερα θέατρα του κόσμου» όπως οι ίδιοι λένε, είναι ο σκηνοθέτης του ολλανδικού θιάσου Ζάιντελεϊκ Τόνελ Ολάντια, Γιόχαν Ζίμονς, και τα μέλη του.
Ο θίασος επισκέπτεται την Ελλάδα για πρώτη φορά, για να παρουσιάσει στις 2 και 3 Ιουνίου τις Βάκχες του Ευριπίδη, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας και του Ελληνικού Φεστιβάλ. Η παράσταση θα επαναληφθεί στις 6 Ιουνίου στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης.
Οι ελληνικές τραγωδίες αποτελούν τον πυρήνα του ρεπερτορίου του ολλανδικού θιάσου. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό θεατρικό σχήμα με μεγάλες επιτυχίες στην Ευρώπη και κύριο σκοπό να προσελκύσει κοινό που πηγαίνει στο θέατρο από σπάνια έως ποτέ. Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν την παραστάση του Ηρωδείου «πρωτοποριακή, ίσως και κάπως τολμηρή στη σύλληψή της».
«Αγαπούμε την ελληνική τραγωδία και πιστεύουμε ότι αποτελεί κληρονομιά για όλο τον κόσμο. Πολλές φορές ένα έργο αποτελεί πηγή έμπνευσης για εμάς και ξέρουμε ότι μπορούμε να του δώσουμε μια άλλη διάσταση» σχολίασε ο Γιόχαν Ζίμονς. «Όλοι οι άνθρωποι σε κάθε μέρος της γης, και πολύ περισσότερο οι Ευρωπαίοι, που ο πολιτισμός τους βασίστηκε στον κλασικό ελληνικό πολιτισμό, καταλαβαίνουν, εκτιμούν και απολαμβάνουν την ελληνική τραγωδία» πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κακοκαιρία: Σε ισχύ έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου – Κλειστό το πορθμείο
- Αττική: Ήχησε το 112 για επικίνδυνα φαινόμενα
- Γεώτρηση βάθους 195 μέτρων ετοιμάζεται στα Τρίκαλα
- Τραμπ: Κρίσιμη η συνεδρίαση στο Νταβός για τη Γροιλανδία – Τρόπο αποκλιμάκωσης αναζητούν οι Ευρωπαίοι
- Τι «σκέφτεται» ο σκύλος μας όταν μιμούμαστε σκυλίσιες συμπεριφορές;
- Γιάννης Σκαρίμπας: Κανέναν δεν έχει λόγο ο άνθρωπος να είναι ωραία τα όνειρά του





