Αποχωρήσεις υψηλόβαθμων στελεχών από τη Napster και φήμες για επικείμενη πτώχευση
Ο διευθύνων σύμβουλος, ο συνιδρυτής και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της πάλαι ποτέ κραταιάς Napster εγκατέλειψαν τις προσπάθειες να «νομιμοποιήσουν» την ανταλλαγή αρχείων μουσικής μεταξύ χρηστών του Διαδικτύου. Φημολογείται ότι η εταιρεία θα πτωχεύσει.
39
O Κόνρατ Χίλπερτς παραιτήθηκε την Τρίτη από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Napster, έπειτα από μήνες άκαρπων προσπαθειών του να πουλήσει την εταιρεία άμεσης διαδικτυακής ανταλλαγής αρχείων και να συνάψει εξωδικαστικές συμφωνίες με τις δισκογραφικές εταιρείες που τη μήνυσαν για καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτησίας.
Επιπλέον, τουλάχιστον μία πηγή προσκείμενη στη Napster επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία οδεύει προς πτώχευση. Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έφτασε και στο CNet, ο Χίλμπερτς επιβεβαιώνει ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας απέρριψε την πρόταση του γερμανικού γίγαντα των μέσων μαζικής ενημέρωσης Bertelsmann για εξαγορά. Ο Χίλπερτς γράφει χαρακτηριστικά ότι «η απόρριψη αυτή ήταν σφάλμα και θα οδηγήσει την εταιρεία εκεί που δεν θέλω να την οδηγήσω εγώ». Κατόπιν υπέβαλε την παραίτησή του.
Φημολογείται επίσης ότι παραιτήθηκε την Τρίτη και ο Σον Φάνινγκ, ο άνθρωπος που ανέπτυξε στα 19 του χρόνια το λογισμικό που στήριζε το σύστημα ανταλλαγής αρχείων mp3 μεταξύ χρηστών του Διαδικτύου. Ακολούθησαν και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, ενώ δόθηκε η επιλογή στους υπαλλήλους της να επιλέξουν την παραίτηση ή μία εβδομάδα άδειας άνευ αποδοχών.
Η Bertelsmann επιβεβαίωσε την απόρριψη της πρότασής της για εξαγορά. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρεία δεν θα περιέλθει στα χέρια του γερμανικού κολοσσού, ακόμα και αν υποβάλλει αίτημα για πτώχευση. Κι αυτό καθώς είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της -έχει δανείσει εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία που υπολογίζονται περί τα 85 εκατομμύρια δολάρια.
Εκπρόσωπος της εταιρείας διέψευσε τις φήμες περί πτώχευσης τώρα ή στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο, μετά τις αλλεπάλληλες αποχωρήσεις των στελεχών της και απουσία εσόδων, το ενδεχόμενο δεν μπορεί παρά να θεωρείται εξαιρετικά πιθανό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαρινέλλα: Η βαριά κληρονομιά που αφήνει πίσω της η «Μεγάλη Κυρία» του ελληνικού τραγουδιού
- Πάτρα: Παραδόθηκε το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης για το 10 μηνών βρέφος – Πού οφείλονται τα τραύματα
- Εθνική: Ο… παγκίτης Κωνσταντέλιας των 109 λεπτών, μια παλιά «αλητεία» και η καταστροφική «αρχή της παλαιότητας»
- Πέθανε η Μαρινέλλα – Η ανακοίνωση της οικογένειας
- «Kennedy» – Δείτε τον Μάικλ Φασμπέντερ στον ρόλο του Τζο Κένεντι
- Ο Τσίπρας στη Λαμία απέναντι σε «μια κυβέρνηση καταστροφική για την κοινωνία, βουτηγμένη στη διαφθορά»


